Ticaret Bakanı Mehmet Muş, Osmaniye’de; “Enflasyon, mücadele ettiğimiz bir alan ama onun dışındaki bütün verilerde aslında Türkiye mukayese olarak çok daha iyi durumda. Dolayısıyla bu emtia fiyatları ilanihaye bu enerji fiyatları böyle sürecek diye bildirim söz konusu değil. Dünyada böyle bir tecrübe yaşanmadı. Dolayısıyla bunların normalleşmesini biz de bekliyoruz” dedi.

Ticaret Bakanı Mehmet Muş, AKP’nin '2023'e Doğru Şehir Buluşmaları’ programı kapsamında Osmaniye’de düzenlenen toplantıya katıldı. Osmaniye Ticaret ve Sanayi Odası Konferans Salonu’nda gerçekleştirilen toplantıda konuşan Muş, şunları söyledi:

"Bizim de gündemimizde enflasyon. Mücadele ettiğimiz önemli konulardan bir tanesi dolayısıyla enflasyon. Mücadele ettiğimiz bir alan ama onun dışındaki bütün verilerde aslında Türkiye mukayese olarak çok daha iyi durumda. Dolayısıyla bu emtia fiyatları ilanihaye bu enerji fiyatları böyle sürecek diye bildirim söz konusu değil. Bu gibi rakamlar hiçbir dönemde dünyada görülmedi. 1970 yıllarda petrol krizi olmuştu. O dönemde böyle ciddi sert yükselişler olmuştu. Onun haricinde dünyada böyle bir tecrübe yaşanmadı. Dolayısıyla bunların normalleşmesini biz de bekliyoruz. Bu normalleşme ile beraber hem enflasyonda hem de bu fiyatlardaki dengesizliklerde bir normalleşme sağlanacaktır diye düşünüyorum. Tabi burada hükümetin aldığı çeşitli tedbirler var. Onların neticesini süreç içerisinde hep birlikte görmüş olacağız."