Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'nin yaz aylarında Akdeniz'in pek çok yerinde çıkan yangınlara müdaheleye dair sorulara yönelik “Bu uçaklar hantal, hurda uçamaz, motorları çalışmıyor” dediği Türk Hava Kurumu'na (THK) ait yangın uçaklarından 4'ünün çalışabilir durumda olduğu ortaya çıktı.

UÇAKLARDAN 6'SI YANGINLA MÜCADELEYE KATILABİLECEK DURUMDA

Sözcü'den Yavuz Alatan'ın haberine göre, uçakların revizyonu için Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) ile anlaşma da sağlandı. THK Kayyum Heyeti Başkanvekili Abdullah Kaya, kurumdaki 9 yangın söndürme uçağından 3'ünün büyük bakım ihtiyacı nedeniyle atıl durumda olduğunu 6'sının ise yangınla mücadeleye katılabileceğini öne sürdü.

"GÜVENSİZ, BİNMEK İSTEYENLER BUYURSUN BİNSİN" DEMİŞTİ

Pakdemirli Meclis Plan Bütçe Komisyonu'nda "THK'nın elindeki uçaklar yorgun, motorları çalışmıyor. 4 milyon dolara filan olacak iş de değil olsa bile. O uçak full yakıt, 2,5 tondan fazla su atamıyor, ekonomik olması gerekiyor" demişti. Bakan yangınlar sırasında da ''Vizontele'de vardı ya, kaputu açıyorlar, motor yok. Güvensiz, binmek isteyenler buyursun binsin'' açıklaması yapmıştı.