Orman yangınları sırasında söndürme uçaklarının kullanılmaması nedeniyle ve yangınlar sırasında düğüne gittiği yönündeki açıklamasıyla eleştirilen Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı'nın istifa ettiği öne sürüldü.

THK Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı’nın istifa dilekçesini, THK’ye kayyum atanmasına karar veren Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne gönderdiği belirtiliyor.

AŞÇI YALANLAMADI

BirGün gazetesinden İsmail Arı'nın haberine göre, THK yetkilileri, Aşçı’nın istifa dilekçesi verdiğini doğrulayarak Cenap Aşçı’nın THK Genel Merkezi’nde istifasına ilişkin toplantı yaptığını belirtti. Aşçı’nın THK’deki makam odasını da boşalttığı öne sürüldü.

BirGün'e konuşan ve istifa ettiğini yalanlamayan Aşçı, “Geçtiğimiz perşembe günü düzenlediğimiz basın toplantısında söylenecekleri ifade ettik. Daha Fazla söze gerek kalmadı diye düşünüyorum. Son sözümü perşembe günü ifade ettim ve bir başka açıklamamız, demecimiz olmayacak” ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

Atatürk'ün kurduğu THK Başkanlığı’nın yönetimine 2019 yılının Ekim ayında Cenap Aşçı, Adnan Zengin ve Abdullah Kaya’dan oluşan üç kişilik kayyum heyeti atandı. Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşçı ise 63’üncü AKP Hükümetinde Gümrük ve Ticaret Bakanı olarak görev yapmıştı.

Aşçı, orman yangınları sırasında  CNN Türk’te katıldığı bir programda“Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğumdan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek zorunda kaldım” ifadelerini kullanmıştı.