Türkiye’yi saran yangınlar devam ederken, katıldığı bir televizyon programında düğüne gittiğini söyleyen ve tepki çeken Türk Hava Kurumu (THK) Kayyum Heyeti Başkanı Cenap Aşcı, görevi fiilen bıraktığını aktardı.

İKİNCİ DİLEKÇESİ DE KABUL EDİLMEDİ

Yangınlar sırasında Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile karşı karşıya gelen ve ardından 1 Eylül’de mahkemeye istifa dilekçesi veren, ancak talebi kabul görmeyen Aşcı, 6 Ekim’de dilekçesini yinelemişti.

ABDULLAH KAYA VEKALET EDİYOR

İkinci dilekçesi de kabul görmeyen Cenap Aşcı’nın günlerdir hiçbir belgenin altına imza atmadığı, yerine Abdullah Kaya’nın vekalet ettiği öğrenildi. 

AŞÇI: "KURUM ADINA KONUŞAMAM, İSTİFA ETTİM"

T24’ten Eray Görgülü’nün, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin THK ile ilgili sözlerini sormak için ulaştığı Aşcı, “Kurum adına bir ifade kullanamam, çünkü istifa ettim” değerlendirmesinde bulundu.

BAKAN PAKDEMİRLİ İLE KARŞI KARŞIYA GELMİŞTİ

Aşcı, orman yangınlarına müdahalede THK’nın yangın uçaklarının kullanılmaması nedeniyle başlayan tartışmalar üzerine Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile karşı karşıya gelmişti.

Cenap Aşcı, yangın sırasında katıldığı bir televizyon programında ise "Bu akşam özel bir durumum vardı. Çocukluğumdan beri büyüttüğümüz bir kızımızın düğünü vardı, oraya gitmek zorunda kaldım" ifadelerini kullanmış ve büyük tepki çekmişti.

BELGELERE İMZA ATMIYOR

1 Eylül’de Ankara 9. Sulh Hukuk Mahkemesi’ne istifa talebini sunan Aşcı, istifa dilekçesinde, "Hepimizin yüreğini yakan orman yangınlarında pek çok mecra THK’yi ve özellikle şahsımı odağa koymuş, linç kampanyasına kurum ve ziyadesiyle şahsım kurban edilmek istenmiştir" ifadesini kullanmıştı.