Halk TV yazarı İsmail Saymaz, "İstanbul Büyükşehir Belediyesi hakkındaki iddiaların kaynağı" olarak gördüğü İBB AKP Grup Başkanı ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu ile görüştü. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın 45 bin, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun 33 bin, İBB Başkanı İmamoğlu'nun ise 21 bin 179 kişinin İBB'ye alındığını söylediğini hatırlatan Saymaz, yazısında "Bir devlet nasıl olur da İBB'de kaç kişinin çalıştığını kesin olarak bilemez? Ve bu sayılardan hangisi doğru?" diye sordu.

"BAKANIMIZ KORİDORLARDA KONUŞULAN ŞEYİ İSİMLENDİRDİ"

"Anladığım kadarıyla kafa karışıklığı İBB AK Parti Grup Başkanı ve Esenler Belediye Başkanı Mehmet Tevfik Göksu'dan kaynaklanıyor. " diyen İsmail Saymaz, Tevfik Göksu ile yaptığı görüşme hakkında bilgi verdi. Göksu'nun 45 bin rakamını Sosyal Güvenlik Kurumu'ya dayanarak verdiğini aktaran Göksu, "İBB'de terör örgütü iltisaklı çalışanlara dair sizin bir tespitiniz var mı?" sorusunu ise şöyle yanıtlıyor:  "Belediye koridorlarında konuşulanlar var. Fiilen x, y, z deme şansına sahip değilim ama koridorlarda çok dillendiriliyordu. Bakanımız dillendirilen şeyi isimlendirdi. Bir insanı net tespit olmadıkça bir konuyla ilgili isimlendirmek hakkaniyet ve hukuk adına doğru olmaz. Elbette bilgimiz var. Bakanımızın elinde datalar var. Benim elimde öyle bir data yok. Kalkıp da zanla öyle bir ifadeyi kullanmak vicdanen doğru olmaz."

'ELİMDE ÖYLE BİR İSTİHBARAT YOK"

İsmail Saymaz, Sabah ve Yenişafak gazetelerinin bazı çalışanların adlarını verip fotoğrafını bastığını hatırlattığı ise şu yanıtı verdi: "Onlar bakanlığın açıklamalarıyla ortaya çıkan veriler üzerinden yapılan galiba... Elimde 'Şu şudur diyeceğim' bir data mevcut değil. Öyle bir istihbarat yok yani" diye konuştu. 

Yazının tamamı için...