Tesettür giyim dinde belirtilen emir ve yasaklar doğrultusunda giyinmek demektir. Tesettür giyim içerinde pek çok çeşit ve model bulunmamaktadır. Bunlardan biri tesettür elbiseleridir. Tesettür elbise tesettür amacı doğrultusunda günlük giyilebilecek bir elbise olarak tasarlanmış, her bedene ve zevke uygun giyim ürünleridir. Tesettür elbise alırken dikkat edilmesi gereken önemli hususlar bulunmaktadır. Bunlarından biri elbisenin gerçekten tesettür koşullarına uyup uymadığıdır. Piyasada pek çok tesettür adı altında elbise satışı yapılmamaktadır. Bunların çoğu tesettür koşullarına tam anlamıyla uymaz. Etek boyunun kısa olması ya da vücut hatlarını belli etmesi gibi kabul edilemez koşullar taşır. Bu nedenle elbise alırken her konuda çok dikkat edilmelidir.

Tesettürde Hangi Elbiseler Seçilmelidir?

Tesettür mahrem yerlerin örtülmesi amacı taşımaktadır. İlk dikkat edilmesi gereken nokta bu amacı karşılayıp karşılamadığı olmalıdır. İkinci husus hangi mevsimde hangi kumaş seçimi yapılacağı konusudur.  Yaz aylarında koyu renkli ve terleten kumaştan yapılmış bir tesettür elbise yanlış seçim olacaktır. Daha rahat ve pamuksu kumaşlar tercih edilmelidir. Elbise seçimi konusunda dikkat edilmesi gereken bir ayrıntı da eşarp ya da şal seçimi olacaktır.

Elbise ile uyumlu ve giyilecek yere uygun ve mevsim koşullarına göre seçilmiş eşarp ya da şallar kullanılmalıdır. Tesettür elbise konusunda kararsız kalabilir ya da nasıl seçeceğinizi bilemeyebilirsiniz bu konuda https://www.modaensarbutik.com/gunluk-tesettur-elbise-modelleri adresinden yardım alabilir ve elbise modellerini inceleyebilirsiniz.