Eskişehir Tepebaşı Belediyesi, Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin ardından bölgeye yardım eli uzatmaya devam ediyor.

Son olarak Tepebaşı Belediyesi öncülüğünde Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, Türk Dişhekimleri Birliği, Eskişehir Diş Hekimleri Odası ve Diş Malzemeleri Sanayicileri ve İşadamları Derneği (DİŞSİAD) iş birliğinde hazırlanan Mobil Diş Kliniği aracı, diş tedavisi için gerekli olan ekipmanlar ile birlikte Hatay’ın Samandağ ilçesine gönderildi. Aynı zamanda bir diş hekimi olan  Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da araç ile birlikte Hatay’a gitti. Devlet Hastanesi bahçesine konumlandırılan Mobil Diş Kliniği’nde depremzede vatandaşları muayene eden Başkan Ataç, Hataylılar'a Eskişehirliler'in sevgi ve selamlarını iletti. 

“VATANDAŞLARIMIZIN YANINDA OLMAK ÇOK ÖNEMLİ”

Başkan Ataç, hayata geçirdikleri Mobil Diş Kliniği ile ilgili şunları söyledi:

“Yoğun bir çalışma ile otobüsümüzü diş kliniği haline getirdik ve aracımız ile Samandağ’da hizmet vermeye başladık. Bir diş hekimi olarak, ağız ve diş sağlığı konusunun önemini çok iyi biliyorum. Depremzedelerimizin bu konudaki ihtiyaçlarının karşılanması adına hizmet verilmesi çok değerli. Hem çocuklarımız hem de yetişkinlerimiz için hizmet sunan Mobil Diş Kliniğimizde emeği geçen herkese çok teşekkür ediyorum. Aracımızda sağlanan muayene ve tedavi hizmetine yoğun bir talep var. İnsanlarımızın birikmiş sıkıntıları var, kliniğimiz ile talepleri karşılamaya gayret ediyoruz, 4 Mart’ta hizmete başlayarak 641 depremzede vatandaşımızın muayene ve tedavisini ücretsiz gerçekleştirdik. İnsanlarımızın ihtiyaçları karşılanana kadar otobüsümüz hizmet vermeye devam edecek. Bu projeye katkı sağlayan kuruluşlara ve buraya gelerek vatandaşlarımıza destek olacak Türkiye’nin her yerinden diş hekimlerimize teşekkür ediyorum. Vatandaşlarımızın yanında olmak çok önemli. İnsanlarımız daha mutlu olsun diye çalışmaya devam edeceğiz.” 

Başkan Ataç, Mobil Diş Kliniği'nin ihtiyaç duyulan bölgelerde hizmet vermeyi sürdüreceğini belirtti.