Belediye’nin yerel üretimi ve kadın üreticiyi desteklemek amacıyla Temmuz 2019’da hayata geçirdiği Kadın Üretici Ürün Satış Noktası, haftada üç gün olmak üzere Özdilek Sanat Merkezi, Batıkent Mahallesi’ndeki Hasan Ali Yücel Belde Evi ve Uluönder Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde hizmet vermeye devam ediyor. Kırsal mahalle sakini üretici kadınlar, kurulan tezgahlarda ürettikleri doğal ürünleri kent halkının beğenisine sunuyor. 

Kadın Üretici Ürün Satış Noktası; salı günleri Uluönder Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde (Avlulu Çarşı arkası), perşembe günleri Özdilek Sanat Merkezi bahçesinde ve cumartesi günleri de Batıkent Mahallesindeki Hasan Ali Yücel Belde Evi bahçesinde Eskişehirliler ile bir araya geliyor.

Kadın Üretici El İşi Satış Noktası da faaliyetlerine devam ediyor. Kırsal mahalle sakini üretici kadınlar, pazartesi günleri Yaşamkent Mahallesi’nde, çarşamba günleri Uluönder Mahallesi Fevzi Çakmak Caddesi’nde, pazar günleri ise Hasan Ali Yücel Belde Evi bahçesinde el işi ürünlerini kent halkının beğenisine sunuyor.

PAZAR GÜNLERİ EKOLOJİK PAZAR KURULUYOR 

Tepebaşı Belediyesi’nin Eskişehir’in ilk ve tek ekolojik pazarı olarak, 2010 yılında kurduğu Ekolojik Pazar da pazar günleri hizmet veriyor. Hasan Ali Yücel Belde Evi bahçesinde hizmet veren Ekolojik Pazar, sertifikasyon kuruluşlarının kontrolünde üretilen ve satışa sunuluncaya kadar denetim altında tutulan ürünler ile Eskişehirlilerin beğenisini topluyor.

Belediye Başkanı Ahmet Ataç da konu hakkında yaptığı değerlendirmede, kadın üreticilerin desteklenmesinin önemine, şu sözlerle dikkat çekti:

“Tepebaşı Belediyesi olarak kadın üreticilerimizin desteklenmesini her zaman önemsedik, bu yönde çalışmalar gerçekleştirdik. Kadın üreticilerimiz bizim için çok değerli. Kadınlarımız da kendilerine sunulan fırsatı çok güzel değerlendirdi ve üretimi başarı ile gerçekleştirdi. Bugün gelinen noktada son derece kaliteli, bolca ürün elde ediyorlar ve emeklerini kazanca dönüştürüyorlar. Kırsal kalkınmaya verdiğimiz önem doğrultusunda yerel üreticilerimizi, kadınlarımızı, tarım ve hayvancılığa yönelik her adımı desteklemeye devam edeceğiz.”