Belediye’nin Hizmet Binası’nın avlusunda düzenlenen imza törenine; Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve DİSK Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu’nun yanı sıra CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü, Genel-İş Sendikası Toplu Sözleşmeler Daire Başkanı Çetin Çalışkan, DİSK Eskişehir Bölge Temsilcisi ve Genel-İş Şube Başkanı Günay Ayaz, belediye yöneticileri ve çalışanlar katıldı. Tepebaşı Belediyesi temizlik emekçilerinin oluşturduğu Eko Şov Ritim Grubu tarafından verilen konserin ardından törene geçildi.

DİSK Genel Başkan Arzu Çerkezoğlu törende yaptığı konuşmada, şunları söyledi:

“MEMLEKETİMİZE SAHİP ÇIKACAĞIZ!

“Böylesine zorlu bir süreçte, ekonomik tercihleri işçiden, emekten, halktan yana kullanırsak bu kara tabloyu ortadan kaldırmak mümkündür. İşte, Tepebaşı Belediyesi’nde imzalanan bu sözleşme de örnek olmak adına önemlidir. Zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan bu sistemin değişmesi şarttır. Bunu değiştirecek olan en önemli güç de hayatı her gün yeniden üreten Türkiye işçi sınıfıdır. Bu ülkenin geleceğine, memleketimize sahip çıkacak, çocuklarımızın, torunlarımızın geleceğine hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bu süreçte emeği geçen herkese, belediyemize ve Başkanımız Ahmet Ataç’a DİSK adına teşekkür ediyorum. Buradan yaptığımız bu toplu sözleşme, bütün Türkiye işçi sınıfına ışık olsun. Yan yana, omuz omuza mücadelemizi büyüteceğiz, emeğimize sahip çıkacağız, çocuklarımızın geleceğine sahip çıkacağız. En önemlisi de memleketimize sahip çıkacağız.”

Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç da TİS’in hayırlı olmasını temenni ederek, şöyle konuştu:

“EMEKÇİ ARKADAŞLARIMIZIN EMEĞİNİ KORUYARAK BU GÜNLERE GELDİK”

“Güzel bir toplu sözleşme dönemi geçirdik. Bizim için en önemli olan iş barışıydı. Birtakım dedikodulara kulak vermeden yolumuza baktık ve yolumuza devam ettik. Çünkü yıllardır olan deneyimimizle çok değerli emekçi arkadaşlarımızın emeğini koruyarak bugünlere geldik. Tabii bu son 3-4 yıldır zorluklar yaşıyoruz. Bir taraftan koronavirüs, bir taraftan enflasyon, ekonomik kriz birleşince çok kötü günler geçiriyoruz. Bakın, açlık sınırı 6,5 bin lira civarında, yoksulluk ise 22 bin lira. Arkadaşlar, yoksulluk mu, zenginlik mi, bunu anlamak çok zor. Bugün baktığınızda Türkiye’de kaç kişi 22 bin lira maaş alır? Ama maalesef yoksulluk sınırıdır. Ne kadar zorluk yaşadığımızı hissederek bugünlere geldik. Ama bugünlerden sonra Türkiye’de çok şeyler değişecek. 

“BU SÖZLEŞME ESKİŞEHİR’E ÖRNEK OLACAK”

Aydınlık bir Türkiye gelecek, özlenen bir Türkiye gelecek. Bunu hep birlikte sandıkta demokrasi yoluyla yapacağız. Bunu sadece Eskişehir’de değil, bütün Türkiye’de yapacağız. Bu toplu sözleşmeyi karıştırmak isteyenler oldu ama aldırmadık. Çünkü Tepebaşı Belediyesi büyük bir kurumdur. Kendi bildikleri vardır, deneyimleri vardır. Bu deneyimler üzerinden yapılan bu toplu sözleşme Türkiye’ye, Eskişehir’e örnek olacak. Bu örnekleri alıp iyi toplu sözleşmeler yapsınlar. Emekçileri korusunlar, arkadaşlarını korusunlar. Gönül daha çok şeyler vermek ister ama belediye hepimizin belediyesi. Biz burada hepimiz patronuz, aynı zamanda çalışanız. Onun için belediyemizi de koruyacağız, emeğimizi de koruyacağız. Buradan gelen bütün emekler ananızın ak sütü gibi helal olsun. Sizler bunun daha fazlasını hak ediyorsunuz ama belediyenin değerlendirmesini yaptığında ancak bu noktada birleşiyoruz.”

CHP Eskişehir Milletvekili Jale Nur Süllü de “Süreci yakından takip ettim, emeği geçenlere teşekkürlerimi sunuyorum. Emekçi kardeşlerimiz olabildiğince iyi koşullara kavuştular. Yeterli olmadığını hepimiz biliyoruz. Alışverişe çıktığımızda, tencereyi ocağa koyduğumuzda, birbirimizle ettiğimiz sohbetlerde hepimiz koşulların ne kadar ağır olduğunu biliyoruz. Hakça üretip, hakça paylaşacağımız günler uzak değil. Biz CHP olarak örgütlü emek mücadelesinin her zaman yanında olduk. Yine bu mücadelenin yanında olan Başkanımız Ahmet Ataç’a tekrar tekrar teşekkür ediyorum” dedi.