Tepebaşı Belediyesi’nin gençlerin hizmetine sunduğu Gençlik Merkezleri, kentteki üç farklı noktada hizmet veriyor. Gençlik Merkezleri, 11 yılı aşkın süredir kentteki gençlere, eğitimden yemeğe kadar birçok konuda destek sunuyor.

Düzenlenen etkinlikler ile gençlerin verimli şekilde zaman geçirmesine destek olurken, eğitim çalışmaları ile de gelişimlerine katkı sunan Tepebaşı Belediyesi Gençlik Merkezleri, kentin üç farklı noktasında hizmet veriyor. 19 Mayıs, 29 Ekim ve 2 Eylül Gençlik Merkezleri, her yıl 40 bine yakın genci ağırlıyor.

Öte yandan, üniversite öğrenimi için Eskişehir’e gelen öğrenciler de Gençlik Merkezleri’nden hemen her konuda bilgi ve destek alabiliyor.

Gençlik Merkezleri, her yıl bahar, yaz ve güz dönemlerinde 17-35 yaş arasındaki gençler için üç merkezde de eğitim programları hazırlıyor. Yabancı dil, kişisel gelişim, dans, spor gibi birçok alanda verilen eğitimlerin yüzde 90’ı gönüllü eğitmenler tarafından destekleniyor.

Merkezlerde sabahları okula giden gençlere çorba ikram edilirken, kış aylarında da ‘Gel Beraber Olsun’ sloganıyla ücretsiz akşam yemeği sunuluyor. Belirli bir program dâhilinde gençler, Gençlik Merkezlerin'deki çamaşır makinelerinden randevu alarak ücretsiz faydalanabiliyor. Psikolojik destek, ders çalışmak için kütüphane ve çalışma salonları, bilgisayar ve internet kullanımı, sosyal ve kültürel etkinlikler de Gençlik Merkezlerince gençlere sunulan hizmetler arasında yer alıyor.