Diyanet’in, toplumsal cinsiyet rollerini yeniden ürettiği gerekçesiyle eleştirilen videosunu çeken firmanın sahibi, farklı isimle kurduğu şirket üzerinden bir Diyanet ihalesi daha aldı.

Birgün'den Mustafa Mert Bildircin'in haberine göre; Diyanet İşleri Başkanlığı, “2022 Yılı Mevlid-i Nebi Haftası Organizasyonu” için 14 Eylül’de ihale düzenledi. İdarelere, Kamu İhale Kanunu’nda belirtilen parasal limite uyulması koşuluyla kullanma izni verilen “pazarlık 21/f” yöntemiyle düzenlenen ihalede iki şirketten teklif alındı.

381,5 BİN TL’YE İMZA

Başkanlığın 431 bin 943 TL yaklaşık maliyet hesabı çıkardığı ihale, 30 Eylül’de sonuçlandı. 1 Ekim ile 7 Ekim arasında düzenlenecek organizasyon işi kapsamında Diyanet ile Bugy İletişim isimli şirket arasında 381 bin 584 TL’lik sözleşme imzalandı.

KURUCUSU AYNI

Bugy İletişim’in kurucusu, Diyanet’ten daha önce de ihale alan Burak Özcan. Diyanet’in, “cinsiyetçi” denilerek eleştirilen ve bir kadını eşine hizmet ederken kurgulayan, “telefonunun değil, eşinin yüzüne bak” temalı videoyu çeken Mois İletişim’in başındaki Özcan’ın, Bugy İletişim’in de kurucusu olduğu bildirildi.

ŞİRKETİN İLK İŞİ DEĞİL

Mois İletişim isimli şirket, “Diyanet’in gözde şirketleri” arasında. Diyanet’in, Camiler ve Din Görevlileri Haftası’nda düzenlediği, “Yanımızda Olan Birileri Var” kampanyası Mois İletişim imzası taşıyor. Diyanet’in Sıfır Atık Projesi’nde de aynı şirket aktif rol alıyor.