Tekirdağ Büyükşehir tarafından Çerkezköy, Çorlu ve Süleymanpaşa’da kurulan Kadın Danışma Merkezlerinde uzman psikologlar ve sosyal hizmet uzmanları aracılığıyla yurttaşlara psiko-sosyal destek veriliyor. Bu kapsamda son olarak dokuzuncusu düzenlenen Kadın Çalışmaları Atölyesi’nde, uzmanlar kadınları; ‘Şiddetsiz İletişim’, ‘Kadın Hakları’, ‘Toplumsal Cinsiyet’, ‘Sağlığı Koruyucu Davranışlar’, ‘Stres Yönetimi’ ve ‘Çocuk Gelişimi’ konularında bilgilendirdi. 

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman kadınların yanında olduklarını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, şunları söyledi:

“Tekirdağ'da yaşayan kadınların bir araya gelmelerine katkı sağlamak, tespit edilen sorunlar ile ilgili bilgilendirme yapmak ve destek olmak amacıyla hayata geçirdiğimiz Kadın Çalışmaları Atölye’mizin çalışmaları başarılı bir şekilde devam ediyor. Hayatımızın her alanında başımızın tacı olan kadınlarımızın her türlü sorununa hassasiyetle eğilip çözüm bulma yolunda elimizden geleni yapıyoruz. Biliyoruz ki, kadın bir toplumun en önemli yapı taşıdır. Gelecek nesillerin şekillenmesinde en önemli role sahip kadınlarımızın huzurlu ve mutlu yaşaması, gelecekte daha sağlıklı nesillerin yetişmesine ön ayak olacaktır. Ülkemizde maalesef her gün kadınlarımıza karşı şiddet, zulüm ve haksızlıkların yer aldığı haberlerle karşı karşıya kalıyoruz. Kadına karşı her türlü şiddeti kınıyor, barış, huzur ve mutluluğun hâkim olduğu daha güzel bir dünya diliyorum. Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi olarak kadınların ve çocukların yanında yer almaya, kendilerine destek olmaya devam edeceğiz.”