Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, şehir trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak ve önemli noktalar için bağlantı noktası görevi görecek 57. Alay Caddesi (Eski Köseilyas Caddesi) Çevre Yolu Köprülü Kavşağı'nın yapım çalışmalarına başladı.

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi Fen işleri Dairesi Başkanlığı tarafından 2023 yılı yatırım programına alınan 57. Alay Caddesi Çevre Yolu Köprülü Kavşağı projesi tamamlanarak, Karayolları Genel Müdürlüğü'nce onaylandı. Projenin ihalesi de yapılarak çalışmalara başlandı.

MURATLI CADDESİ TRAFİĞİ RAHATLAYACAK

Projenin yapımının tamamlanması ile Süleymanpaşa İlçesi'nin özellikle yeni Tekirdağ Büyükşehir Belediye Binası ve civarındaki yeni yerleşim alanları ile Atatürk, Hürriyet, Cumhuriyet ve Çiftlikönü Mahalleleri'nin çevre yolu ile bağlantısının sağlanması hedefleniyor. Muratlı Caddesi trafiğinin hafiflemesine de yardımcı olacak proje ile hem zaman hem de yakıt tasarrufu sağlanması planlanıyor. Çevre yolu üzerinde Üniversite Kavşağı ile Muratlı Caddesi arasında bir bağlantı noktası ve geri dönüş olanağı sağlayacak olan 57. Alay Caddesi Çevre Yolu Köprülü Kavşağı'nın asfalt çalışmaları da Fen İşleri Dairesi Başkanlığı ekiplerince yapılacak.

“70 MİLYON TL’LİK YATIRIMLA ÇEVRE YOLU KÖPRÜLÜ KAVŞAĞI'NI KISA SÜREDE TAMAMLAYARAK HİZMETE SUNMAYI PLANLIYORUZ”

Çevre yolu köprülü kavşağının Tekirdağ’da trafiği büyük ölçüde rahatlatacağını ve şehrin önemli noktalarına ulaşım konusunda kolaylık sağlayacağını belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, “Şehir içi trafiğinin nefes almasını sağlayacak olan önemli bir projeye daha imzamızı atıyoruz. Süleymanpaşa ilçemiz için 2023 yılı yatırım programımıza aldığımız 57. Alay Caddesi Çevre Yolu Köprülü Kavşağı projesi çalışmalarımıza başladık. Asfalt çalışmaları hariç yaklaşık 70 Milyon TL’lik bir yatırımla hayata geçirmeyi planladığımız proje için Fen İşleri ekiplerimiz büyük bir özveri ile çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Şehir içi trafiğini önemli ölçüde rahatlatacak ve çevre mahallelerimizin ulaşımını kolaylaştıracak olan projemizi en kısa zamanda tamamlayarak halkımızın hizmetine sunmayı planlıyoruz. Daha yaşanabilir bir Tekirdağ için dev proje ve yatırımları hayata geçirmeye devam edeceğiz. 57. Alay Caddesi Çevre Yolu Köprülü Kavşak Projemizin vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum” dedi