Büyükşehir Belediyesi'nin projesi kapsamında Şarköy Cumhuriyet Mahallesi’nde 300 metrelik içme suyu hattı yenilenerek, bağlantıları yapıldı. Kanalizasyon çalışmalarında ise bir bölümü deniz kotunun altında olmak üzere yenilenen toplam 745 metre kanalizasyon hattı, yurttaşın hizmetine sunuldu. Camikebir Mahallesi’nde de Karşıyaka, Yıldırım Caddeleri ve Zübeyde Hanım Sokak’ta üst kotlara su çıkarabilmek için 2 bin 600 metre içme suyu hattı, 50 metreküplük prefabrik içme suyu deposu ve pompa odası imalatı yapıldı. 

Şarköy’de içme suyu ve kanalizasyon hatları ile ilgili sıkıntı yaşanan bölgelerdeki sorunu çözdüklerini belirten Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, projeye ilişkin şunları söyledi:

“Vatandaşlarımızın temel ihtiyaçları arasında yer alan içme suyu hizmetimizi daha temiz, hijyenik ve sağlıklı koşullarda verebilmek için yatırımlarımızı sürdürüyoruz. Şarköy ilçemizin Cumhuriyet ve Camikebir Mahallelerinde içme suyu ve kanalizasyon sorununu çözüme kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cumhuriyet Mahallemizde 300 metrelik içme suyu hattını ve 745 metrelik kanalizasyon hattını çağımız teknolojisinin imkanlarını kullanarak yeniledik. Camikebir Mahallemizde Karşıyaka ve Yıldırım Caddeleri ile Zübeyde Hanım Sokak’ta üst kotlara su çıkarabilmek için 2 bin 600 metre içme suyu hattı, 50 metreküplük içme suyu deposu ve pompa odası yaptık. 3 milyon 635 bin TL bedelli projemizin hizmet götürdüğümüz vatandaşlarımıza hayırlı olmasını diliyorum. Vatandaşlarımızın ihtiyaç, talep ve beklentileri doğrultusunda projeler geliştirmeye ve hizmet standartlarımızı yükseltmeye devam edeceğiz.”