Şarköy’e bağlı Çınarlı Mahallesi’ni ziyaret eden ve mahalle sakinleri ile bir araya gelerek talep ve önerilerini dinleyen Tekirdağ Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Albayrak, Büyükşehir Belediyesi olarak her zaman üreticilerin yanında olduklarını söyledi. Albayrak, Şarköy Belediye Başkanı Alpay Var ile birlikte yapımı devam eden tesiste incelemelerde bulunarak, yetkililerden tesisin son durumu ile ilgili bilgi aldı. Başkan Albayrak saha incelemesinde, şunları söyledi:

“ÜRETİMİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDECEĞİZ”

“Çınarlı Mahallesi’nde 15 milyon 659 bin 840 TL yatırım maliyetine sahip Soğuk Hava Deposu ve Salamura Tesisi’mizin inşaatı tüm hızıyla devam ediyor. En kısa sürede inşaat çalışmalarını tamamlayarak tesisimizi Çınarlı Mahallesi’nde faaliyet gösteren üreticilerimizin hizmetine sunmayı hedefliyoruz. Amacımız bağcılığın gelişimine katkı sağlamak ve üreticilerimizin karlılığını artırmak. Tekirdağ tarımında üzüm; meyvesi ve yaprağıyla yükselen bir değer olmaya devam edecektir. Büyükşehir Belediyesi olarak, kırsal kalkınmaya yönelik projeleri hayata geçirmeye ve üretimi desteklemeye devam edeceğiz. Şarköy İlçesi Çınarlı Mahallesi Soğuk Hava Deposu ve Salamura Tesisi’miz şimdiden tüm üreticilerimize hayırlı olsun.”

Toplam 956 bin 77 metrekare yapı inşaat alanına sahip Çınarlı Mahallesi Soğuk Hava Deposu ve Salamura Tesisi’nde üç adet soğuk hava deposu ve 609 bin 65 metrekare büyüklüğe sahip Salamura Tesisi bulunuyor. Tesiste soyunma odaları, tuvalet, elektrik odası, malzeme odası, su deposu ve ofis bölümleri de yer alacak.