İçişleri Bakanlığı'nın dün açıkladığı yeni normalleşme genelgesine göre, tam kapanma döneminde getirilen alkol yasağı hafta sonları devam edecek. Karara tepki gösteren tekelciler, “Salgın süresince alkolle uğraştıkları kadar hastalıkla uğraşmadılar” ifadelerini kullandı.

İçişleri Bakanlığı, tam kapanma döneminin ardından koronavirüs (Covid-19) salgın ile ilgili kontrollü normalleşme tedbirlerini açıkladı. Bakanlığın genelgesine göre, tam kapanma döneminde her gün uygulanan alkol yasağı yeni normalleşme sürecinde sadece hafta sonlarına çekildi. Uygulamaya karşı sert tepki gösteren tekelciler “Salgın süresince alkolle uğraştıkları kadar hastalıkla uğraşmadılar” diye konuştu.

"SADECE KÜÇÜK ESNAFA YÖNELİK BİR KISITLAMA"

Cumhuriyet’ten Sarp Sağkal’a konuya ilişkin olarak değerlendirmelerde bulunan Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği Başkanı Erol Dündar, “Bu genelge beklentilerimizi karşılamadı. Sadece küçük esnafa yönelik bir kısıtlama olduğunu görüyoruz. Maç kutlamaları ya da Gazze’de olanlar bahane edilerek on binler sokaklara dökülebiliyor, ama küçük esnafı iki-üç kişiyi bahane gösterip kendi ideolojik emellerine alet ediyorlar” diye konuştu.

"SÖZLÜ YASAKLARI TANIMIYORUZ"

“Alkolün pandemiyle kanıtlanan bilimsel bir bağlantısı yok. İnsanların evinde ne tüketeceğine devlet karışamamalı. Şu an yasal olarak da bir yasak getiremiyorlar. Genelgenin altında imzalar olması gerekiyor ama bunlar yok. Sadece sözlü bir sindirme var, biz de buna karşı direniyoruz” diyen Dündar, “Biz, sözlü yasakları tanımıyoruz. Açık kalacağız, kalmaya da devam edeceğiz. Meslektaşlarımıza, ‘Satışlarınızı yapmaya devam edin’ diyoruz” ifadelerini kullandı.