Richard Cookson tarafından kaleme alınan makalede Kavcıoğlu, dünyadaki en kötü merkez bankası başkanlarına örnek gösterildi. Cookson, Türkiye Cumnhuriyeti Merkez Bankası'nın durumunu "berbat" olarak tanımladı.

"Türkiye hariç, ECB kadar berbat bir merkez bankası düşünemiyorum" diye yazan Cookson, "Türkiye Merkez Bankası Başkanı en azından Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kontrolü altında kalma bahanesine sahip. Erdoğan'ın ekonomiye katkıları da Vladimir Putin'in uluslararası diplomasiye yaptığı katkılarla eşit" cümlelerini kullanıldı.

KAVCIOĞLU, ERDOĞAN'IN KONTROLÜ ALTINDA

Cookson, Avrupa Merkez Bankası Başkanı Christine Lagarde'ı eleştirdiği makalede, Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası ile ilgi şu cümleleri kurdu: "Merkez bankaları son birkaç yılda kendilerini enflasyonu düşük tutma hedefiyle korumaya aldılar. Ancak çoğu bu işte son derece başarısız oldu. Çünkü gelişmiş ülkelerin büyük bölümünde enflasyon en yüksek seviyelere ulaştı. Ancak Türkiye hariç, Avrupa Merkez Bankası kadar berbat bir merkez bankası düşünemiyorum. En azından Türkiye Merkez Bankası Başkanı, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın kontrolü altında kalma bahanesine sahip. Erdoğan'ın ekonomiye katkıları da Vladimir Putin’in uluslararası diplomasiye yaptığı katkılarla eşit."