Cumhurbaşkanlığı Kabinesi fahiş fiyatlar başta olmak üzere ekonomideki sorunları görüşmek üzere bugün toplanırken, TBMM'nin gündemi de bu hafta ekonomi ağırlıklı olacak. TBMM Genel Kurulu yarından itibaren vergi paketi görüşmeye başlıyor. 850 bin küçük esnafa vergi muafiyeti getiren paket kapsamında, çiftçilerin tarım desteklerindeki vergi kesintisi de kaldırılıyor. Pakette yeni vergiler de var. İnternetten para kazananlar için aldıkları reklamlar üzerinden yüzde 15 stopaj vergisi getiriliyor. Pakette ayrıca Cumhurbaşkanı'nın halen 1 kat olarak düzenlenen ÖTV'yi artırma yetkisi 3 kata çıkarılıyor.

KAVCIOĞLU PLAN BÜTÇE KOMİSYONU'NDA

TBMM Genel Kurulu'nda bu hafta uzun süredir gündemde olan 64 maddelik vergi paketi görüşülecek. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ise bugün TBMM Plan Bütçe Komisyonu'nda sunum yapacak. TBMM Sanayi Komisyonu ise AKP'nin kooperatiflerle ilgili teklifi ele alınacak. Kooperatif bilgi sistemi kurulmasını öngören teklif, tüm üyelerin kooperatifin faaliyetlerini etmesine olanak tanıyor.  

BÜTÇE MARATONU BAŞLIYOR

TBMM, uzun bir bütçe maratonu için de son hazırlıkları yapıyor. 2022 bütçe teklifinin Anayasa'ya göre 17 Ekim'e kadar TBMM'ye sunulması gerekiyor. Bütçe tasarısı TBMM Başkanlığı'na sunulduktan sonra, önce TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda daha sonra da TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak.