TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve siyasi partilerin grup başkanvekilleri Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonrasında TBMM’de Danışma Kurulu toplantısı yapma kararı aldı. Toplantının ardından açıklama yapan Şentop, şunları söyledi:

“GENEL KURUL ÇALIŞMALARINI ERTELEMEK, ÖNÜMÜZDEKİ HAFTA SALI GÜNÜNDEN DEVAM ETMEK ÜZERE BİR KARAR ALDIK”

“Birçok şehrimizi, halkımızın önemli bir kısmını nüfus olarak etkileyen büyük bir depremle karşı karşıyayız. Öncelikle milletimize geçmiş olsun ve başsağlığı diliyoruz. Böyle büyük bir olay üzerine milletvekillerimiz de bilhassa bölge milletvekilleri bütün siyasi partilerden arkadaşlarımız kendi bölgelerine gittiler, bir kısmı gitmeye çalışıyor…

Bu çerçevede bir Danışma Kurulu toplantısı yaparak Meclis’imizin bu haftaki Genel Kurul çalışmalarını ertelemek, önümüzdeki hafta salı gününden devam etmek üzere bir karar aldık. Yarın bu Genel Kurul’da görüşülüp neticelendirilecek. İttifakla bu kararı aldık.

Hep beraber Türkiye Büyük Millet Meclisi başta olmak üzere bütün milletvekillerimiz yaşanan bu felaketle ilgili olarak büyük bir çalışma, gayret içerisindeyiz, çok yakından takip ediyoruz. Yapılabilecek olanları yapmak içinde bütün arkadaşlarımız burada veya bölgelerinde çalışma içerisindeler. Tekrar milletimizin başı sağolsun, geçmiş olsun dileklerimizi bütün arkadaşlarım adına iletiyorum.”

“BU DEPREM FELAKETİYLE BERABER ACİL HALE GELEN KAN BAĞIŞI KAMPANYASINI BAŞLATTIK”

Basın açıklamasının ardından, basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Şentop, şöyle konuştu:

“Daha önce düşündüğümüz ama bu deprem felaketiyle beraber acil hale gelen kan bağışı kampanyasını başlattık. Hem buradaki personel arkadaşlarımız hem milletvekillerimizden hem de ziyaretçi olarak gelenlerden kan bağışı alacağız.

“HENÜZ YAKUP TAŞ’A ULAŞILMIŞ DEĞİL”

Yakınlarıyla ilgili irtibat halinde olduğumuz milletvekili arkadaşlarımız var. Onlar hem kendileri takip ediyorlar hem de biz haberdar olmak için takip ediyoruz. Adıyaman milletvekilimiz Yakup Taş Beyle ilgili olarak da; bulundukları binanın çöktüğüne dair bilgi var. Buraya gelmeden önce bilgi aldım henüz kendisine ulaşılmış değil. Duamız, temennimiz depremden zarar gören vatandaşlarımızın sağ salim kurtarılması ve tahmin edilenden çok daha az bir can kaybıyla bu büyük felaketin atlatılmasıdır.”