TBMM Genel Kurulu, 1 Ekim Cuma günü iki buçuk aylık tatilin ardından yeni dönem yasama mesaisine başlamak üzere toplanacak. TBMM Genel Kurulu, 17 Temmuz'da girdiği tatili tamamlayarak, 1 Ekim itibarıyla 27. Dönem 5. Yasama Yılı'na başlayacak.

Covid-19 pandemisi nedeniyle yeni yasama yılında da maske, mesafe ve temizlik konularına üst düzeyde önem verilecek. TBMM'de gıda üretimi ve temizlik alanlarında görev yapan personele hijyen eğitimi verilmesi sağlandı. TBMM personeli, toplu yaşanan yerlerde sık görülen bulaşıcı hastalıklar, bulaşıcı hastalıklardan korunma yöntemleri, kişisel temizlik anlayışının geliştirilmesi gibi konularda da detaylı biçimde aydınlatıldı.

HALILAR YENİLENDİ, KOLTUKLAR TEMİZLENDİ

Yeni yasama yılı öncesi Meclis'in bazı bölümlerinde tadilat ve tamirat işleri de yapıldı. TBMM Genel Kurul Salonu'nda başlatılan çalışmalar da bitmek üzere. Genel Kurul Salonu'ndaki halılar yenilendi, koltukların tümü temizlendi. Ayrıca TBMM Şeref Holü ile kulislerin zemin cilaları da yenilendi. Genel Kurul Salonu ve genel kullanım alanları ile kulisler de dezenfekte edilerek antibakteriyel temizlik yapıldı.