Türkiye Barolar Birliği 36. Olağan Genel Kurulu’nun ikinci gününde başkanlık ve yönetim kurulu üyeliği için seçim yapılıyor.  Avukat Özdemir Özok Kültür ve Kongre Merkezi’nde süren seçimlerde 348 delege oy kullanacak, oy verme işlemi 17:00’ye kadar sürecek.

Türkiye Barolar Birliği’nin yeni yönetimi için mevcut başkan Metin Feyzioğlu, Erinç Sağkan ve Mardin Barosu avukatlarından Medeni Ayhan yarışıyor. Metin Feyzioğlu’nun yönetim kurulu aday listelerinde 8 baro başkanı yer aldı. Sağkan’ın listesinde ise 5 baro başkanı bulunuyor. Duvar’dan Müzeyyen Yüce’nin haberine göre, Feyzioğlu ve Sağkan’ın listesi şu şekilde:

1-3

2-1

"BÖLÜCÜLÜK YAPAN DA ÖTEKİLEŞTİREN DE SİZSİNİZ"

Ankara Baro Başkanı Erinç Sağkan ve mevcut TBB Başkanı Metin Feyzioğlu’nun ve Mardin Barosu delegesi Medeni Ayhan’ın aday olduğu kongrede; İstanbul İki Nolu Baro delegesi Satılmış Şahin, gündemle ilgili söz aldığı sırada diğer delegeler salonu terk etti. Şahin, “Bize ölü doğdu dediniz ama sizler ölümden kaçıyorsunuz. Siz bize buradan sonra neden ayrıldı demeyin. Bölücülük yapan da ötekileştiren de sizsiniz” dedi.

"ADI DA FATİHM SULTAN MEHMET OLACAK"

Kendilerine “zulüm” yapıldığını ileri süren Şahin, “Sizden adalet beklemiyoruz. Sizden adalet beklemek Güney Kore (Kuzey Kore) liderinden demokrasi beklemekten daha zor. Az önce ne tiranlığımızı koydunuz ne meşru olmadığımızı koydunuz” diye konuştu. Şahin, “Ne oldu yani? Hangi barodan küçüğüz? 2 bin 500 kişiyiz. Yarın belki 5 bin 10 bin olacağız. O zaman ne diyeceksiniz siz bize” dedi. Şahin “Belki bundan sonraki seçimde kendi birliğimizi de kuracağız. Adı da Fatih Sultan Mehmet olacak” ekledi.

Feyzioğlu listesinde Siirt Barosu Başkanı Nizam Dilek, Ağrı Barosu Başkanı Mehmet Salih Aydın ve Bitlis Barosu Başkanı Fuat Özgül’ün yer alması dikkat çekti.