Amasya’nın Taşova ilçesi Çambükü köyü sakinleri, mera alanlarına yapılması planlanan Organize Sanayi Bölgesi (OSB) inşaatını asfaltı sürüp buğday atarak protesto etti. Bir köylü, inşaat için kökünden sökülen ve kesilen ceviz ağaçlarının önünde, “Çambükü’ndeki rezaleti görün. Şu ceviz ağaçları 20 senede büyüdü, 20 senede bu hâle geldi. Sayın Vali 1 saat içinde kara toprağa gömdü. Biz toprak derdindeyiz, Vali koltuk derdinde. Bu eziyet ne? Türkiye Cumhuriyeti duysun. Cumhurbaşkanımız duysun. Sesimizi duysun” diye konuştu.

Amasya’nın Taşova ilçesine bağlı Çambükü köyü halkı, bir süredir mera alanlarına yapılmak istenen OSB’ye karşı mücadele yürütüyor. Köy halkı, bugün ağaçların sökülmesini protesto etti. Köy girişindeki yolda asfaltı sürüp buğday atarak eylem yapan köylüler ile jandarma ve polis ekipleri arasında zaman zaman gerginlik ve itiş kakış yaşandı. Bazı köylüler gözaltına alınırken, bazıları da yaralandı.

Bir köylü, sökülen ağaçların önünde şunları söyledi:

“BİZ TOPRAK DERDİNDEYİZ, VALİ KOLTUK DERDİNDE”

“Çambükü’ndeki rezaleti görün. Şu ceviz ağaçları 20 senede büyüdü, 20 senede bu hâle geldi. Sayın Vali 1 saat içinde kara toprağa gömdü. Vali’nin derdi ne? Biz toprak derdindeyiz, Vali koltuk derdinde. Bunun derdi ne, söylesin. Bu eziyet ne? Türkiye Cumhuriyeti duysun. Cumhurbaşkanımız duysun. Sesimizi duysun.”

Bir başka köylü ise kesilen ve kökünden sökülen ceviz ağaçlarını göstererek, “50 yıllık ceviz ağaçları” dedi.

Çambükü Köyü Hak Arama Platformu’nun sosyal medya hesabından yapılan yayında; “Keşif sonucunu beklemeden ağaçlarımızı tekrar sökmeye başladılar. Allah’ını seven bu duruma bir el atsın. Böyle siyaset olmaz” ifadeleri kullanıldı.