Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılı dolayısıyla tören düzenlendi. Kurtuluş kutlamalarına yüzlerce yurttaş ve Türkiye'nin dört bir tarafından gelen Kuvayi Milliye Mücahitleri Derneği üyeleri katıldı. Tarsus Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde Aznakay Parkı’ndan törenin yapılacağı Cumhuriyet Meydanı’na kadar Kurtuluş Yürüyüşü düzenlendi. Ardından Cumhuriyet Meydanı’nda çelenk sunma töreni yapıldı. 

Törene, Tarsus Kaymakamı Kadir Sertel Otcu, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, Garnizon Komutanı Yüzbaşı Volkan Göçmez, milletvekilleri, kentin protokol yöneticileri, mahalle muhtarları ve yurttaşlar katıldı. Törene, Tarsus Belediyesi’nin kardeş şehri Valkaneş heyeti de katıldı.

Kentin düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılını kutlamanın gururu ve mutluluğu içinde olduğunu belirten Başkan Bozdoğan, şöyle konuştu:

“Bereket timsali Danyal Peygamber ile Museviliğin, Aziz Paul’un doğduğu yer olması dolayısıyla Hristiyanlığın, Ashâb-ı Kehf Mağarası ile Müslümanlığın önemli bir merkezi. Tarsus bir tarih, bir kültür, bir insanlık şehri… Tarımın başkenti, turizmin başkenti, medeniyetin başkenti Tarsus, 10 bin yıllık kent Tarsus, hepimizin büyük bir onurla ve gururla andığı milli mücadelemizin şanlı günlerimizin Tarsus’un düşman işgalinden kurtuluşunun 101’inci yılını kutlamanın gururu ve mutluluğu içindeyim. Birinci Dünya Savaşı sonrasında Anadolu’nun güneyinde işgal edilen şehirler arasında Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Milletin istiklalini yine milletin azim ve kararı kurtaracaktır’ sözünün yankı bulunduğu Tarsus’ta halkın örgütlenmesini sağlayarak, büyük bir destana imza atmıştır. Kadim topraklara sahip Tarsus halkının işgal kuvvetlerine karşı eşsiz direnişi neticesi ve vatanın diğer bölgelerindeki zaferler sonrasında, Fransızlar 27 Aralık 1921 yılında Tarsus’tan çekilmek zorunda kalmıştır. Tarsus'un düşman işgalinden kurtuluşu sırasında yaşananlar, bu milletin kırmızı çizgisi olan bayrağı ve vatanı için verdiği tarihsiz azmin en güzel örneğini oluşturmaktadır.”

Tüm Tarsuslular'ın 27 Aralık Kurtuluş Günü'nü kutlayan Bozdoğan, sözlerine şöyle son verdi:

“101 yıl önce yokluk ve imkansızlıklar içinde kazanılan bu zafer, bugün bizleri kültürüne sahip çıkan, onu koruyan ve yaşatan bir toplumun daima birlik ve beraberlik içinde sonsuza kadar yaşayacağını göstermiştir. Bu vesileyle 27 Aralık Kurtuluş Günü'nde bu toprakları bize mukaddes bir vatan kılan ülkemizin bağımsızlığı ve bütünlüğü uğrunda canlarını hiçe sayan aziz şehitlerimizi rahmet ve şükranla, gazilerimizi saygıyla anıyor, tüm Tarsuslu hemşehrilerimin 101’inci kurtuluş yıl dönümünü kutluyorum.”