Tarsus Belediyesi’nin ilçeyi ikiye bölen tren yolunun yeraltına indirilmesiyle ilgili mücadelesi sonuç verdi. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, tren yolunun yeraltına alınmasıyla birlikte şehrin can alıcı noktalarındaki trafik sorununun giderileceğini aktarırken, boşa çıkan arazinin de yeşil alan ve bisiklet yolu olarak değerlendirileceğini dile getirdi.

Mersin-Adana-Gaziantep Yüksek Standartlı Demiryolu Projesi'nin kentin ikiye bölmesini istemediklerini her fırsatta dile getiren Başkan Bozdoğan’ın 2,7 kilometrelik projenin yeraltına alınması için verdiği mücadele olumlu sonuçlandı. Gelişmelerin ardından kent genelinde tren yolu projesi için çalışmalar başladı. Tarsus’ta tren yolunun yeraltına alınması ile boşa çıkan yeşil alan; yürüyüş yolu, bisiklet yolu, aile yaşam alanları olarak değerlendirilecek.

Başkan Bozdoğan tüm engellemelere rağmen tren yolunu yeraltına aldıklarını vurgulayarak, şunları kaydetti:

“Bizim tek derdimiz Tarsus’umuz… Kentimizin geleceği için attığımız bu adım da başaramazsınız diyorlardı, 'Yapamazsınız, herkes denedi ama başaramadı, siz nasıl başaracaksınız' diyorlardı. Biz bu kentin haklarını alacağı, hak ettiklerine kavuşacağı günleri de göreceğiz. Tren yolu yeraltına alınmıyor. Bu mücadele de de yalnızdık ama yine başardık. Dile getirdiğimiz bu büyük sorunu, halkımızın günden güne yaşadığı trafik problemlerini düşünerek aşıyoruz. Şu an kent genelinde çalışmalar başladı. Tarsus’u il yapacağımız günleri de göreceğiz, Tarsus ve Tarsuslunun yaşam alanlarını rahatlatmak ve yaşam konforunu yükseltmek için çalışıyoruz. Tarsus’umuza hayırlı olsun.”