Tarsus Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü bu yıl ikincisi düzenlenen Tarsus Müzik Günleri’ni Selda Bağcan’ın 'Bahar Konseri' ile açtı. Konser alanı saatler öncesinde doldu. 

2 saat süren konserde usta sanatçı sahne performansıyla büyük beğeni topladı.

“SELDA HANIM ÖYLE BİR YERDE Kİ 10 BİN YILLIK İNSANLIK İZİ BURADA YATIYOR”

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, konser alanını dolduran müzikseverlere şöyle seslendi:

“Sevgili Selda Bağcan’ın çok güzel bir şarkısı var. Öyle bir yerdeyim ki diyen şarkısı. Selda Hanım öyle bir yerde ki 10 bin yıllık insanlık izi burada yatıyor. Selda Hanım öyle bir yerde ki düşman işgaline karşı Kuvayı Milliye ruhu burada yaşıyor. Selda Bağcan daha önce Tarsus’a 3 defa geldi. İlki 1993 yılıydı, 1999 ve 2000 yıllarında Kültür Merkezi’nde konseri vardı. O zaman kırmızı bir elbiseyle balıkçıları çiz balıkçıları diyordu. O zaman şunu söylemişti. Tarsus’a tekrar geleceğim. Bir halk konseri mutlaka vereceğim demişti. O zaman da Selda Hanımın verdiği söz gözleriyle verdiği bir sözdü ve unutulmayacak bir sözdü.

“SANA SÖZ TARSUS, 14 MAYIS AKŞAMI TARSUS’TA DESTAN YAZACAĞIZ”

Bugün burada 10 binlerce Tarsus halkı, geleceğini, umudunu, istikbalini Atatürk Gösteri Merkezi’nde çiçekler açarak gösterdi. Size söz veriyorum bu Mayıs başka bir Mayıs olacak. Bu bahar başka bir bahar olacak. Sana söz Tarsus karanlığın önünde aydınlık ile saltanatın önünde Cumhuriyetle dimdik duracağız. Sana söz Tarsus, 14 Mayıs akşamı Tarsus’ta destan yazacağız.” 

Tarsus’u çok sevdiğini dile getirerek sözlerine başlayan Selda Bağcan ise “Tarsus hakkettiği yerde değil. Bir defa Eshabı Kehf Mağarası var. Burada bir sürü dini ritüeller var. Bunlar kullanılarak müthiş bir turizm olması lazım.  Ayrıca konser çok kalabalıktı. Gösteri merkezi doluydu. Tabii çok memnun oldum. Aslında bir buçuk saat program yapmamız gerekiyordu. 2 saat sahnede kalmışız. Ama çok güzel oldu” diye konuştu.