Ramazan ayında yurttaşlara destek olmak için harekete geçen Tarsus Belediyesi, Türkiye’nin en uygun fiyatlı ekmeğini Halk Ekmek Fırını’nda sunmaya başladı. Artan maliyetlere rağmen ramazan ayı boyunca ekmeğin 1 TL olduğunu duyan yurttaşlar, iftara saatler kala dün fırının önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

EKMEK ALAN YURTTAŞA PİRİNÇ DE DAĞITILDI 

‘Askıda ekmek’ kampanyasının da devam ettiği Halk Ekmek Fırını’nda dar gelirli ve ihtiyaç sahibi yurttaşlar için binlerce ekmek bağışlandı. Ramazan ayının ilk gününde, ekmek alan her yurttaşa pirinç dağıtıldı. 

Uygun fiyatlı ve hijyenik ekmeklere ulaştıkları için memnuniyetini dile getiren bir yurttaş, “Normalde ekmek fiyatları her yerde çok pahalı. Biz, Türkiye’nin en uygun ekmeğini soframıza almak için geldik. Her yer çok pahalı ama Tarsus’ta ekmek sorunu yaşamıyoruz. Bu hizmet çok kıymetli, her şey için Başkan’ımıza teşekkür ederiz” dedi. 

‘Askıda ekmek’ kampanyasının önemine değinen başka bir yurttaş da “Ramazan’da ekmeğin 1 TL olması bizleri çok mutlu etti. Normalde de zaten uygun alabiliyorduk, şimdi daha uygun alıyoruz. İkinci ekmek fırını da açılıyor şimdi. Ayrıca askıda ekmek fabrikası ile askıya ekmek bırakabiliyor ve ramazanda evine ekmek götüremeyen halka da destek olabiliyoruz. Bu nimet çok kıymetli” diye konuştu.