Kenti kültür sanatla buluşturmak amacıyla Belediye tarafından yaşama geçirilen etkinlikler kapsamında, bu yıl ilk kez kukla festivali düzenleniyor.  Uluslararası Kukla Festivali, Ayşe Lebriz Berkem Sahnesi’nde 2 Aralık Cuma günü kapılarını sanatseverlere açıyor. 

Kukla sanatının Türkiye’de daha fazla gelişmesine katkı sağlanmayı hedefleyen Tarsus Belediyesi Şehir Tiyatrosu, festivalde kukla göstericileri tarafından çeşitli tekniklerle hazırlanan oyunları izleyiciyle buluşturacak. Türkiye’nin yanı sıra iki ülkeden daha festivale katılacak kukla göstericileri, 2-10 Aralık günleri arasında kukla oyunlarını Tarsuslu sanatseverler için sergileyecek.

Festival, Haycinas Tiyatrosu’nun ‘Bezirgan’ın Parası’ oyunu ile açılış yapılacak. Ardından Gülgeç Tiyatro’nun ‘Pırt’ oyunu, Sahne Bazende’nin ‘At’ oyunu, Tiyatro Tempo’nun ‘Bremen Orkestrası’ oyunu, Antalya Şehir Tiyatroları’nın ‘Elbise Var İnsan Yok, İnsan Var Elbise Yok’ oyunu, Cengiz Özek Gölge Tiyatrosu’nun ‘Büyülü Ağaç’ oyunu, Naif Bey ve Kumpanyası’nın ’Naif Bey ve Yaveri’ oyunu; yurt dışından ise İzvoraşul Vesel Kukla Tiyatrosu’nun ‘Prenses Benek’ oyunu ve Sombras Chinas Tiyatrosu’nun ‘Dont Touch My Hands’ oyunu Tarsuslularla buluşacak.