Tarsus Belediyesi ile Halk Eğitim Merkezi iş birliğiyle, Kadın Yaşam Destek ve Dayanışma Merkezi ve Kütüphane Müdürlüğü sorumluluğunda açılan okuma yazma kursuna katılan 30 ile 60 yaş arasındaki kursiyerler, hayatlarını kolaylaştırıyor. Özellikle hastane, toplu taşıma ve çocuklarının okulları konusunda problem yaşadıklarını belirten kursiyerler, haftanın beş günü sabah ve öğleden sonra olmak üzere iki grup halinde okumayı ve yazmayı öğreniyor. 

Şahin Mahallesi’ndeki kursa katılan bazı kadınlar, duygu ve düşüncelerini şu sözlerle dile getirdi:

-Yüksek Kızıl: “Ben okuma yazma bilmiyordum. Hastaneye gidemiyordum. Hep birilerine sormamız gerekiyordu. Şimdi mahallemize okuma yazma kursu açıldı ve bizler 60 yaşından sonra hayatımızı kimseye muhtaç olmadan devam ettirebileceğiz. Belediye Başkan’ımız Haluk Bozdoğan’a bizlere bu şansı tanıdığı için teşekkür ederiz.”

-Remziye Dündar: “Şimdiye kadar okuma yazma öğrenemedim. Okuma yazma kursu açtıkları için belediyemize teşekkür ediyoruz.”

Kurs eğitmeni Merve Aktaş, kursa her yaştan kadının katıldığını belirterek, “Tarsus Belediye okuma yazma kursunda öğretmenlik yapıyorum. Okumayı öğrenmek için can atan 30-70 yaş arası kadınlar var. Öğrencilerim çok hevesliler, sabahtan başlayıp devam ediyoruz. Belediye Başkanımıza kadınlara eğitim hakkı ve bizlere böyle bir istihdam imkânı tanıdığı için teşekkür ediyoruz” dedi. 

Şahin Mahallesi Muhtarı Hüseyin Aydın ise “İnsanlar okudukça aydınlanır. Özellikle kadınlar okudukça dünyayı aydınlatır. Kadınların okuma yazma öğrenmesi çok önemli. Belediyemiz mahallemize böyle bir imkan sağladığı için çok mutluyuz. Eğiten üreten bir Tarsus hedefiyle ilerleyen başkanımızın yolu açık olsun” diye konuştu.