2022-2023 eğitim döneminde lisans ve ön lisans programlarına yerleşmeye hak kazanmış öğrencilere yönelik Tarsus Belediyesi, eğitim yardımı başlattı. Öğrenciler, 17 Şubat gününe dek tarsus.bel.tr adresinden başvuru yaparak, burs almaya hak kazanabilecek. Burs kapsamında önlisans öğrencileri bin 600, lisans öğrencileri ise 3 bin 200 TL alacak.

Öğrencilerin burs başvurusunda bulunması için gerekli şartlar ise ailesinin Tarsus’ta ikamet ediyor olması, 2022-2023 eğitim öğretim yılında yükseköğretime ve 2022-2023 eğitim öğretim yılında tam burslu olarak vakıf üniversitesine kayıt yapmış olması olarak belirlendi. Burs başvurusu için istenen belgeler ise öğrencinin kazandığı okula kaydını yaptırdığına dair öğrenci belgesi, anne veya babanın ikametgah belgesi, ÖSYM Yerleşme Sonuç Belgesi ve transkript belgesi olacak. 

Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Sevgili öğrencilerimiz, geleceğimizin güvencesi olan sizlere eğitim desteği başvurularımız başladı. Her zaman yanınızdayız. Eğitim hayatınızda başarılar diliyoruz” dedi.