Tarsus Belediyesi’nde imzalanan toplu iş sözleşmesi ile en düşük işçi maaşı 11 bin 343 TL oldu. Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, “Mesai arkadaşlarımla beraber yaşadığımız bu kent için birlikte çalışıyor, birlikte üretiyoruz. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi.

Türkiye’de asgari ücretin 8 bin 500 TL olarak belirlenmesi üzerine personelin maaşına zam yapmak üzere harekete geçen Tarsus Belediyesi, Devrimci İşçi Sendikaları Konfederasyonu’na (DİSK) bağlı Genel İş Sendikası ile imzalanan toplu sözleşme ile en düşük belediye işçisinin maaşını 11 bin 343 TL'ye çıkardı. Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan tarafından imzalanan sözleşmeye göre, 696 Sayılı KHK kapsamında çalışan belediye çalışanlarının sosyal hakları da dahil olmak üzere alacakları en düşük maaşı 11 bin 343 TL olacak. 

Başkan Bozdoğan, Tarsus’a hizmet için alın teri döken, emek harcayan personellerinin her zaman yanında oldukları belirterek, yapılan zam ve iyileştirmelerin hayırlı olması temennisinde bulundu. Belediyenin ekonomik imkanları ölçüsünde maaş artışını sürdüreceklerini de dile getiren Bozdoğan, şunları söyledi:

“ÇALIŞANLARIMIZIN ALIN TERİ KURUMADAN HAKLARINI VERMEK İÇİN GAYRET EDİYORUZ”

“Belediyemizde çalışan arkadaşlarımızla Tarsus’umuza daha iyi hizmet etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Çalışanlarımızın alın teri kurumadan haklarını vermek için gayret ediyoruz. İmkanlarımız dahilinde en yüksek ücretleri vermeye çalıştık. Ülkemizde yaşanan ekonomik sıkıntılar ve yüksek enflasyon herkesin malumudur. Belediye olarak üstümüze düşen sorumluluklardan biri de çalışanlarımıza, mesai arkadaşlarımıza hak ettiği değeri vermek. Mesai arkadaşlarımla beraber yaşadığımız bu kent için birlikte çalışıyor, birlikte üretiyoruz. Bu kapsamda 696 Sayılı KHK kapsamında çalışan mesai arkadaşlarımızın maaşı; yıl içerisinde sosyal hakların toplanıp 12 aya bölünerek ortalaması alındığında, eş yardımı, çocuk yardımı, pozisyon farkı hariç en düşük 11 bin 343 TL olarak belirledik. Sosyal haklar, eş yardımı, çocuk yardımı ve pozisyon farkı hariç en düşük ücret 11 bin TL. Hayırlı olmasını diliyorum.”