Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank sunumu sırasında CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan’ın devletten 100 milyon lira teşvik belgesi aldığını söyledi. Bakan Varank’a cevap veren Tarhan, “Türkiye Cumhuriyeti'nin Sanayi Bakanı benim şirketimin 100 milyon teşvik belgesi aldığını açıkladı. Hiç gocunmadım. Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından birinin sahibiyim. Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan, vergisini ödeyen, sizin yönetiminiz tarafından da plaket alan, vergi rekortmenleri arasına giren aynı zamanda sizin döneminizde Milli Eğitim'e bir okul yapıp bağışlayan bir iş insanıyım. Bir teşvik belgesini sanki devletin bütçesinden haraç veriyormuş gibi burada anlatarak firmada çalışan yüzlerce kişinin ekmeğiyle oynamıştır. O fabrika benim değildir, çalışanların ve Türk milletinindir” dedi.

TBMM Genel Kurulu’nda bugün, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ve bağlı kuruluşların 2023 Yılı Merkezi Bütçe Kanun Teklifi ile 2021 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanun Teklifi görüşmelerinin grup adına konuşmaları bitti. Konuşmaların ardından yürütme adına Milli Eğitim Bakanı ile Sanayi ve Teknoloji bakanı sunumlarını yaptı. Sunumların ardından CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ve son olarak CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel söz aldı.

“DEVLETİN BÜTÇESİNDEN HARAÇ VERİYORMUŞ GİBİ BURADA ANLATARAK FİRMADA ÇALIŞAN YÜZLERCE KİŞİNİN EKMEĞİYLE OYNAMIŞTIR”

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank'ın kendisine sataştığı gerekçesiyle söz alan CHP Kocaeli Milletvekili Tahsin Tarhan şunları söyledi:

"Türkiye Cumhuriyeti'nin Sanayi Bakanı benim şirketimin 100 milyon teşvik belgesi aldığını açıkladı. Hiç gocunmadım. Türkiye'nin en önemli kuruluşlarından birinin sahibiyim. Dünyanın birçok ülkesine ihracat yapan, vergisini ödeyen, sizin yönetiminiz tarafından da plaket alan, vergi rekortmenleri arasına giren aynı zamanda sizin döneminizde Milli Eğitim'e bir okul yapıp bağışlayan bir iş insanıyım. Bir teşvik belgesini sanki devletin bütçesinden haraç veriyormuş gibi burada anlatarak firmada çalışan yüzlerce kişinin ekmeğiyle oynamıştır. O fabrika benim değildir, çalışanların ve Türk milletinindir. Eğer bakan samimiyse ticari ahlaka uyuyorsa teşvik verdiği bütün firmaları açıklasın. Yandaş firmaları da açıklasın. Her fırsatta Cumhuriyet Halk Partisi’ni milli otomobile karşıymış gibi Hitler gibi düşman yaratıp buradan yandaş toplamaya çalışan bakana biz şunu soruyoruz: ’47 milyon euro nerede?’”

“DEVLETİN VERDİĞİ TEŞVİKLER ZATEN RESMİ GAZETE DE YAYINLANIYOR, GİZLİ BİR ŞEY YOK”

Bakan Varank’ta kendisine sataşma olduğu gerekçesiyle Tarhan’ın ardından söz aldı. Varan şunları kaydetti:

“Çok teşekkür ediyorum Tahsin Tarhan’a, yaptığı yatırım içinde çok teşekkür ediyorum. Biz bunu yüzlerce kez açıkladık. Devletin verdiği teşvikler zaten Resmi Gazete de yayınlanıyor, gizli bir şey yok. Madem teşvik almakta bir şey yok bizim Kültür Turizm Bakanımıza niye saatlerce yüklendiniz? Sizin farkınız şu: siz hiçbir yanlış olmayan yerden dedikoduyla siyaset üretmeye çalışıyorsunuz. Bizim farkımız bu ülkede taş üstüne taş koyana destek olmak. Bizde kimsenin siyasi görüşüne bakmadan herkese destek veriyoruz. O kadar şeffafız ki Resmi Gazete’de hepsi yayınlanıyor.”

“KARAR VERENLER SİZİN AMİRİ OLDUĞUNUZ KİŞİLERSE BU DÜNYANIN HİÇBİR YERİNDE KABUL EDİLEN BİR ŞEY DEĞİLDİR”

Bakan Varank’ın ardından da CHP Grup Başkanvekili Özgür Özel söz aldı. Özel ise şunları söyledi:

“Bizim burada Turizm Bakanıyla yapılan görüşmede kamu vicdanı da o yapılan, tüketilen tartışmada muhalefetin ortaya koyduğu yaklaşıma inanılmaz destek verdi. Siz iş adamı olabilirsiniz sonra bakan olursanız, kamudan teşvik alırsanız orada sizi denetleyecekler, karar verenler sizin amiri olduğunuz kişilerse bu dünyanın hiçbir yerinde kabul edilen bir şey değildir.”