Tiyatro Libra’nın yeni yapımı ‘Tangled’ adlı tek kişilik İngilizce oyun, 28 Ocak günü Ankara Farabi Sahnesi’nde prömiyerini yapmıştı. Kadri Özcan’ın yazıp yönettiği tek kişilik İngilizce oyunda Deniz Bulat oynuyor. Bir kadının hayat hikayesi üzerinden özgürlüğün anlamını sorgulayan Tangled’ın bir sonraki gösterimi 19 Mart’ta yine Farabi Sahnesi’nde olacak. Tek perdelik İngilizce oyunda, Deniz Bulat, Andrea’yı çocukluk yıllarından günümüze getirirken canlandırdığı çeşitli karakterlerle seyirciyi 60 dakikalık bir yolculuğa çıkaracak.

Oyunun konusu ise şöyle:

“Bulgaristan’ın Sofya kentinde doğmuş eğitimli bir genç kadın olan Andrea’nın hayat hikayesini ele alır. Andrea, çocukluğu boyunca hayalperestliğinin yanı sıra kendince bulduğu bir anı saklama yöntemi ile dikkat çeker. Küçük Andrea, hatıralarını unutmamak için geliştirdiği yöntemde her özel anısı için saçına bir düğüm atar ve saçlarını asla kestirmez. İkinci Dünya Savaşı ve ardından Bulgaristan’ın demir perde ülkesi oluşuyla özgürlüklerini yitiren Andrea ve eşi ülke ülke sürüklenir, çocukları olur ama iç huzurlarını bulamazlar.

Günümüzün en büyük problemlerinden biri; göçmek zorunda kalan, vatanlarını istemeden terk eden insanların, yeniden mutluluğu bulmak için harcadıkları çabaların yetersiz kalmasıdır. Asıl ilginç olan ise sanki göçmek zorunda kalmanın yeni bir şey gibi algılanıyor olmasıdır. İnsan neden göç eder? Nedir asıl amacı? Mutluluk mu? Huzur mu? Özgürlük mü? Kim vatanından ayrı bir yerde mutluluk aramak için uzun bir yolculuğa çıkar? Kim çıkmak ister?”