Afganistan'ın ünlü komedyeni Nazar Mohammad'in Taliban tarafından öldürüldüğü öğrenildi.

Odatv’nin aktardığı habere göre, Afganistan'da popüler olan komedyen Nazar Mohammad'in Taliban tarafından öldürüldüğü öğrenildi.

GEÇEN HAFTA EVİNDEN KAÇIRILDI

Mohammad'in geçen hafta perşembe akşamı saldırıya uğradığı ve evinden alınarak kimliği belirsiz kişilerce kaçırıldığı belirtildi.

ELİ SİLAHLI TALİBAN ÜYESİ MOHAMMAD'İ DEFALARCA TOKATLIYOR

İran International muhabiri Tajuden Soroush, Mohammad'in öldürülmeden önce Taliban tarafından kaçırılıp bir araçta şiddet gördüğü videoyu sosyal medya hesabı üzerinden paylaştı. Paylaşılan videoda, eli silahlı bir Taliban üyesinin Mohammad'i defalarca tokatladığı görülüyor. Görüntüler sosyal medyada büyük tepki çekti.

This video shows the moment, Kandahari comedian, Khasha was arrested by the Taliban, Slapping him inside the car and then killed him. pic.twitter.com/E642Y52uto

— Tajuden Soroush (@TajudenSoroush) July 27, 2021

Soroush, "Bu video, Kandahari komedyeni Khasha'nın Taliban tarafından tutuklandığı, onu arabanın içinde tokatladığı ve sonra öldürdüğü anı gösteriyor" ifadelerini kullandı. Mohammad'in  ahşice katledildiği ve yerde yatarken bulunduğu aktarıldı.

ERDOĞAN "TALİBAN'IN İNANCIYLA ALAKALI TERS BİR YANIMIZ YOK" DEMİŞTİ

AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, KKTC ziyareti öncesi yaptığı açıklamada “Türkiye’nin Taliban’ın inancıyla alakalı ters bir yanı yok. Daha iyi anlaşabileceğimize ihtimal veriyorum” kullandığı sözlerinin ardından Taliban sözcüsünden yeni açıklama geldi. Sözcü, "Türkiye bizim kardeşimiz, inanca dayalı pek çok ortak noktamız var" ifadelerini kullanarak, Türkiye ile de iyi ilişkiler içinde olmayı arzu ettiklerini dile getirdi.

Editör Notu: Şiddeti ve Nazar Mohammad'in öldürülüş şeklini yeniden üretmek adına haberde detaylı olarak yer vermedik.