Taksim'de temeli 17 Şubat 2017'de atılan mimarlar Şefik Birkiye ile Selim Dalaman imzasını taşıyan ve 2 bin 482 metrekare inşaat alanına sahip caminin inşaatı devam ediyor

Koronavirüs  salgını nedeniyle 15 Mart'ta ara verilen ve 1 Haziran'da yeniden başlanan caminin inşaat çalışmaları sürdürülüyor. Caminin dış cephesindeki işçiliğin büyük bir kısmı tamamlandı. Caminin içerisindeki imalatlar ise işçiler tarafından sürdürülüyor. Taksim'e yapılan caminin pencereleri işçiler tarafından takılarak tamamlandı.

İSKELE SÖKÜLECEK

AA’nın haberine göre, caminin otopark, sergi alanı ve konferans salonu olarak kullanılacak alt kat çalışmaları hala devam ediyor. Öte yandan 61 metre yüksekliğindeki 2 minarede çalışmalar tamamlanıyor. Minarelerde bulunan 4 şerefenin 2'si tamamlandı. Şerefelerin tamamlanmasının ardından minarelere kurulan iskele de sökülecek.

YIL SONUNA KADAR

Çalışmaların hızla devam ettiği camide genel işçiliğinin yüzde 65'i tamamlandı. Cami açıldığında 2 bin 500 kişi aynı anda namaz kılabilecek. Taksim'e yapılan caminin yıl sonunda tamamlanması planlanıyor.