HABER: ERHAN AKBAŞ

Riskli yapı olduğu gerekçesiyle boşaltılmasına karar verilen İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin bir bölümünün Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınacağının duyurulması üzerine, görev yerlerinin değiştirileceğinden endişe duyan hastane çalışanlarının yapmış olduğu eylem sonuç verdi. Hastane taşınmayacak sağlık çalışanları görevlerine devam edecek.

İstanbul ve Ankara’daki hastanelerin depreme dayanıklılık durumuna ilişkin alınan tedbirleri açıklayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul’da İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa’ya bağlı Haseki Kardiyoloji Enstitüsü, Samatya’daki İstanbul Eğitim ve Araştırma Hastanemizde ayrılan mekanda hizmet vermeye devam edecektir. Cerrahpaşa Tıp Fakültesi’nin sağlık hizmet faaliyetini güvence altına alacak şekilde Prof. Dr. Murat Dilmener Acil Durum Hastanesi’ni kullanılacaktır dedi.

NE OLMUŞTU?

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi'nin bir bölümünün Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne taşınacağının duyurulması üzerine Hastane çalışanları örgütlü olduğu Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası'nın (SES) öncülüğünde geçtiğimiz günlerde Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde eylem yaparak farklı hastanelere görevlendirilmek istemediklerini açıklamıştı.