İBB UKOME toplantısında oy çokluğuyla kabul edilen teklifle, taksilerin tepe lambası takmaları için 3 aylık süre belirlendi. Teklife ilişkin görüş bildiren İstanbul Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu, konunun kendileri için de çok önemli olduğunu söyledi. Tepe lambası uygulamasıyla yolcuyla taksici arasındaki sıkıntıların birçoğunun çözüleceğini dile getiren Aksu, uygulama için 6 ay süre verilmesini talep etti. Teklif oy çokluğuyla kabul edilirken, taksilerin tepe lambası takmaları için 3 aylık süre belirlendi. Sürenin yeterli olmaması halinde bunun uzatılması konusunun ilerleyen süreçte ele alınmasına karar verilen toplantıda, taksi ve dolmuşların da belirlenen ölçüler çerçevesinde reklam alması talebi oy birliğiyle kabul edildi.

Uygulama tartışma yarattı. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "Zaten var olan bir uygulamayı, yeniden getiriyorlar. Anlaşılan, kurallara riayet edilmiyor. Kötü niyetli sürücüler bu sistemi suiistimal edebilir" dedi.

İBB Ulaşım Daire Başkanı Utku Cihan ise, "Mevzuatta akıllı tepe lambası, öncesinde sadece sarı renkli zemin üzerinde 'Taksi' yazan bir tepe lambasıydı. Bunun dışındaki kullanımlar yasaktı. Taksicinin bu sisteme dışarıdan herhangi bir müdahale şansı yok" diye konuştu.
Taksiciler Esnaf Odası Başkanı Eyüp Aksu ise, "Bu konuyu suiistimal eden taksiciler olursa İBB ve polis hassas denetimler yapabilir" dedi.

Taksimetreyle de entegre olarak çalışacak sistemle, taksimetre açıldığında tepe lambasında "Dolu", yolcu bulunmadığında "Boş", uygulama rezervasyonları durumunda ise "RZV" yazacak. Yeni sistemin uygulanmaya başlanması öncesinde sistemin nasıl uygulanacağı ve yeni uygulamanın benzerinin daha önce de uygulandığı iddiası tartışılmaya başlandı.

Taksilerdeki tepe lambasının yeni bir uygulama olmadığını iddia eden Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu, "UKOME bir karar aldı, taksiler artık doluysa ışıklı tepe lambası dolu olduğunu yazacak, sürücü değiştirmeye gidiyor veya mobil uygulama üzerinden yolcu almaya gidiyorsa 'Rezerve' yazacak ancak, bu uygulama eskiden beri var, zaten kullanılıyordu. Olan bir uygulamayı, tekrar getiriyorlar. Anlaşılan, kurallara riayet edilmediği anlaşıldı. Dolu-boş şeklinde uygulama yapmayan taksilere yaptırımların etkili olması lazım. Tüketiciler haklarına sahip çıkarak boş taksi kendilerini almadığında şayet ışıklı tepe tabelasında da boş olduğu gözüküyorsa mutlaka ilgililere şikayetini yapmalı" şeklinde konuştu.

Sürücü kötü niyetliyse önlemlerin hiçbir yararı olmadığını belirten Ağaoğlu, şöyle devam etti:

"Örneğin, hiçbir bağlantısı olmadığı halde şoför değiştirme zamanında değilken bile rezerve yazabilir. Sürücü, turisti, kendi almak isteyeceği yolcuyu gördüğünde ise bu şekilde yanına yaklaşabilir. Bu noktada yaptırımların da biraz daha etkili olmasında yarar var. Çözüm için ne yapılabilir, örnek veriyorum, bu durumu suiistimal eden, müşteri seçen sürücü cezalandırılır. Hatta iki üç kez tekrar edildiğinde plaka ruhsatı iptal edilebilir. Çünkü plaka sahiplerine verilen bu hak ilelebet kullanılabiliyor, dededen toruna geçebiliyor ve hiçbir plaka sahibi bu hakkın iptal edilmesini istemez.

Buna göre de sürücülerini eğitirler, sürücüler de müşterilerine sıkıntı yaratacak haksızlıklar yapmazlar. Sürücüler yerli müşteri gördüklerinde doluyum diyorlar, turist gördüklerinde alıyorlar. Yerliye, değişime gidiyorum, uygulamadan yolcu aldım gibi bahaneler öne sürebilir, 'rezerve' olduklarını ifade edebilirler. Yani, sürücü kötü niyetliyse yapılabilecek bir şey yok, yaptırımların etkili olması, caydırıcı olması gerekir. Eskiden de vardı, taksi doluysa tepedeki taksi ışığı sönecek, boş ise müşteri arıyorsa yanacaktı. Tüketici, ışığı yanık halde durmayan taksiyi İBB veya ilgili belediyelere şikayet iletmelidir. Bu hizmet kamusal bir hizmettir, bu hizmeti sunmaktan kaçınılamaz."