MA’nın haberine göre, Kandıra F Tipi Kapalı Cezaevi’nden önceki gün tahliye olan Halkların Demokratik Partisi (HDP) Mardin eski Milletvekili Gülser Yıldırım, Mardin’e geldi. Havayolu ile İstanbul’dan Mardin’e gelen Yıldırım burada partililer ve yakınları tarafından karşılandı. Ardından HDP Mardin İl Örgütü’ne geçen Yıldırım, kapıda kadınlar tarafından çiçeklerle karşılandı. Parti binasında ziyaretleri kabul eden Yıldırım, cezaevindeki kadınların selamlarını getirdiğini belirtti. 

Cezaevindeki duruma dair değerlendirmede bulunan Yıldırım, cezaevinden çıktığında gönlünün yarısının cezaevinde kaldığını belirterek, çok sayıda Kürt siyasetçisinin halen cezaevinde olduğunu hatırlattı. Gültan Kışanak, ve Aysel Tuğluk başta olmak üzere eski siyasetçilerin halen cezaevinde mahkum edildiğini dile getiren Yıldırım, “İnsanın gönlü, aklı, insanın duyguları orada kalıyor. Bu üzüntüyle insan dışarıya çıkıyor. Özellikle Aysel (Tuğluk) arkadaş, elimde olsaydı, tercih şansım olsaydı, yerime Aysel arkadaşın bırakılmasını tercih ederdim” ifadelerini kullandı. 

TUĞLUK’UN DURUMU AĞIR

Aysel Tuğluk’un hastalığının kendilerini üzdüğünü kaydeden Yıldırım, “Aysel arkadaşın sağlığı iyi değil. Şu anda dışarıda olması gerekiyordu. Buradan çağrı yapıyorum; bu nasıl zihniyettir, bu nasıl düşmanlıktır ki, Aysel arkadaşı dört duvar arasında tutmaya devam ediyor? Hastalığı çok ağır. Dışarıda da bunun duyulduğunu biliyorum. Toplum da biliyor. Aysel arkadaş Alzheimer hastasıdır. Hastalığı cezaevinin şartlarında ağırlaşıyor. Bu nedenle Aysel arkadaş kısa süre içinde serbest bırakılmalıdır” dedi. 

‘BİR YANIMIZ HAPİS’

Aysel Tuğluk gibi diğer hasta tutukluların durumunun da ağır olduğunu ve serbest bırakılmaları gerektiğini kaydeden Yıldırım, “Sadece demokratik siyaset yaptıkları için tutuklular. Siyasi tutuklular. Demokrasi için, özgürlük için emek verdiler. Bu bizim için zaten onurdur. Özgürlük ve barış mücadeleleri nedeniyle başımız diktir. Bütün arkadaşlarımızı toplum içinde görmeden, özgür olarak görmeden bu tahliyeden mutlu olmayacağız. Bütün siyasi tutukluları dışarıda görmeden, özgür, onurlu bir barış olmadan, gerçek bir demokrasi bu ülkeye gelmeden bu tahliyeyle mutlu olmayacağız. Her zaman eksik olacağız. Ne kadar toplum içinde de olsak bir yarımız hapis olacak. Umudumuz bütün özgürlük mahkumlarını bir gün aramızda görmektir” diye konuştu.