Iğdır'ın Suveren köyünde yurttaşlar sağlıklarını tehdit eden taş ocağının kapatılması için basın açıklaması düzenledi. Açıklamada, "Ocak kanser saçıyor" denildi.

Mezopotamya Ajansı'nda yer alan habere göre Iğdır Merkeze bağlı Suveren (Horgow) köyünde bulunan taş ocağının kapatılması için basın açıklaması yaptı. Iğdır’da faaliyet yürüten HAKRA firmasına ait olduğu belirtilen taş ocağının kapatılmasını istiyor.

"OCAK KANSER SAÇIYOR"

HDP Iğdır İl Örgütü, HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik de köylülere destek verdi.  Açıklamada, “Em Horgow’ê bê xwadî Nahêlin”, “Horgow Cîyê Jîyanê ye”, “ ve “Köyümüzü Taş Ocağına Yedirtmeyiz”, “Ocak Kanser Saçıyor” yazılı pankart taşındı.

KRONİK HASTALIKLAR ARTTI

Köylerinde taş ocağı istemediklerini belirten köylüler, taş ocağının 6 yıldır faal bir şekilde çalışması nedeniyle köyde kronik hastalıklarının arttığı ve rahatsız olduklarını belirtti.

"EKOLOJİ YIKIMA UĞRUYOR"

HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik ise, mermer ve taş ocakları projesi ile ekolojinin yıkıma uğratıldığını ifade etti. Çevreye, doğaya ve insanlara zarar veren tüm projelerin karşısında duracaklarını kaydeden Eksik, köylülerle dayanışma içerisinde olacaklarını söyleyerek duyarlı olma çağrısında bulundu.