Suruç Aileleri, 20 Temmuz 2015’te yaşanan ve 33 kişinin yaşamını yitirdiği Suruç Katliamının 22 Ekim’de Urfa'da görülecek karar duruşmasına destek çağrısı yaptı.

6 yıldır adil bir yargılama süreci yürütülmediğine dair Suruç Aileleri ve avukatların tepkilerine rağmen duruşmada karar çıkması bekleniyor.  Suruç Aileleri İnisiyatifi, tek sanık üzerinden ilerleyen davaya katılım çağrısı yaptı.

Suruç Ailelerinin yaptığı çağrıda, "Mahkeme heyetinin tutumu avukatlarımızın ve ailelerimizin taleplerini karşılamadan kapatmaktır. Yine katliamda ihmali olduğu gerekçesi ile yargılanan polisler hakkında Anayasa Mahkemesi'nin verdiği 'ihmalleri yoktur' kararı ve açılan tazminat davasında 'oraya gidenler yüzde 50 kusurludur' kararları, yargı kurumunun bir bütün olarak Suruç katliamının sorumlularını yargılamaktan uzak, katliamın sorumluluğunu Suruç'ta yaşamını yitiren 33 düş yolcumuza ve ailelerimize yüklemeye çalışıyor. Suruç katliamı dosyasında sona yaklaşırken 22 Ekim'de Urfa 5. ACM'de görülecek duruşma bizim için önemli bir duruşma olacaktır. Katliam dosyasının kapatılmaya karşı sizi Suruç Aileleri ile dayanışmaya çağırıyor, 22 Ekim'deki duruşmamızı izlemeye davet ediyoruz. 22 Ekim duruşmasından hemen önce 20 Ekim'de yapılacak 75. ay adalet nöbetimizi de güçlendirmek için dayanışmanızı bekliyoruz” denildi.