Süper Lig'de uzun süredir tartışılan yayın hakları konusu Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) yönetimi tarafından yapılan yeni açıklamayla çözüldü. TFF bir süredir ligin yayın haklarını elinde tutan Katar merkezli BeIN Sports'un haklarını iki yıl uzattığını açıkladı.

Basın toplantısında konuşan TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi, "İlk anlaşma 2 Milyar 50 Milyon TL olarak bize geldi. Bu anlaşmayı geldikten sonra 2 Milyar 200 Milyon TL'ye çıkardık. Dizileri 140 ülkeye, futbolumuzu 105 ülkeye satıyoruz. Bunu arttırmamız lazım" dedi.

Büyükekşi, Kulüpler Birliği'nin de sürecin içerisinde bulunduğunu ve konuyla ilgili TFF'ye tam yetki verdiğini söyledi.

YENİ İHALE İÇİN ZAMAN KALMAYINCA

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), mevcut yayıncı Digiturk beIN Media Group ile 2 yıllık uzatma sözleşmesi yapılmasına oy birliği ile karar verildiğini açıkladı.

TFF'den yapılan açıklamada, yönetim kurulunun 2022-2023 futbol sezonu ve devam eden sezonlara ilişkin olarak, TFF Süper Lig ve TFF 1. Lig Yayın Haklarının Devrine ilişkin düzenlenen yayın ihalesi ile ilgili değerlendirmede bulunduğu kaydedildi.

Açıklamada, transfer sezonunun açılması ve kulüplerin transfer döneminde sağlıklı bir planlama yapabilmesi, liglerin başlamasına çok az bir süre kalması nedeniyle yeniden bir ihale düzenlenmesinin de mümkün olmadığı göz önünde bulundurularak, mevcut yayıncı Digiturk beIN Media Group ile 2 yıllık uzatma sözleşmesi yapılmasına oy birliği ile karar verildiği belirtildi.