İSTANBUL (AA) - İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB), Sultangazi'de hafriyat kamyonunun çarpması sonucu hasar alan 50. Yıl Baştabya Tramvay Durağı Yaya Üst Geçidi'nin yenileceğini duyurdu.

İBB'den yapılan açıklamada, Sultangazi 50. Yıl Baştabya Tramvay Durağı Yaya Üst Geçidi'nin 16 Kasım 2021'de kamyon çarpması sonucu hasar aldığı belirtildi.

İBB Altyapı Projeler Müdürlüğü tarafından yaya üst geçidinde, güçlendirme projesi çalışmalarının başlatıldığı anımsatılan açıklamada, proje uygulanmadan aynı üst geçide 15 Mart'ta ikinci defa hafriyat kamyonu çarptığı ve üst geçitte ağır hasar oluştuğu aktarıldı.

Belediyenin, kaza sonucunda 50. Yıl Baştabya Tramvay İstasyonu'nu kullanıma kapattığı, mevcut yaya üstgeçidinin kaldırılması ve yenisinin yapılması için çalışmalara hızla başlandığına değinilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

"Bu kapsamda, 2 Nisan'da (cumartesiyi pazara bağlayan gece) 00.00-06.00 arası Arnavutköy TEM Otoyolu Bağlantısı (Eski Edirne asfaltı) tek yönlü olarak trafiğe kapatılacak. Mevcut yaya üst geçidinin kaldırılması çalışmaları başlayacak. Yeni üst geçidin yapım çalışmaları ise haziran ayında tamamlanacak. Bu süre zarfında, Topkapı- Mescid-i Selam Tramvay Hattı'nın 50. Yıl Baştabya Tramvay Durağı da hizmet veremeyecek. Yaya ve tramvay yolcusu trafiği bir önceki Cumhuriyet Mahallesi İstasyonu ile bir sonraki Hacı Şükrü İstasyonu'ndan sağlanacak. İnşaat çalışmasıyla ilgili bu üç istasyona da bilgilendirme ilanları asılacak. El afişleri bastırılarak bölge halkına dağıtılacak."