CHP'li milletvekili Süleyman Girgin, Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından katledilen Pınar Gültekin’in babasından davadan vazgeçmesini istediği iddialarına ilişkin "En ufak bir ima ortaya çıkarsa milletvekilliğinden istifa edeceğim" dedi.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Cemal Metin Avcı isimli erkek tarafından katledilen üniversite öğrencisi Pınar Gültekin’in babası Sıddık Gültekin’e telefon açtığı ve “şikayetinden vazgeçmesi için” talepte bulunduğuna ilişkin Hürriyet yazarı Fatih Çekirge iddiasına yanıt verdi. Girgin, "En ufak bir ima ortaya çıkarsa milletvekilliğinden istifa edeceğim" dedi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Girgin, "Pınar Gültekin'in cenazesinden bir gün sonra (23 Temmuz) mağdur ailesiyle taziye amaçlı aramanın dışında hiçbir diyaloğum olmamıştır. Buna rağmen insani amaçlı bir aramanın bu noktaya gelmesinden şaşkınım. Davaya benim müdahil olduğuma dair en ufak bir kanıt, en ufak bir teknik bulgu, en ufak bir ima ortaya çıkarsa ben sadece CHP'den değil milletvekilliğinden de istifa edeceğimi taahhüt ederim" dedi. https://twitter.com/sgirgin48tbmm/status/1343503639336394752?s=20

NE OLMUŞTU?

Hürriyet gazetesi yazarı Fatih Çekirge, Cemal Metin Avcı tarafından katledilen Pınar Gültekin’in ailesini arayan bir CHP Muğla milletvekilinin davadan vazgeçilmesini istediğini yazdı. CHP’nin Muğla milletvekilleri ise ortak açıklama yapılacağını söyledi. Özgür Özel de Gültekin ile ilgili iddialara yanıt verdi.