1993 yılında Diyarbakır'dan helikopterle Lice’ye giden Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Bahtiyar Aydın jandarma komutanlığı bahçesindeki helikopter pistine iniş yaptığı sırada Kanas keskin nişancı tüfeğiyle açılan ateş sonucu kafasından vurularak hayatını kaybetmişti.

Bu olaylarda ihmali olduğu gerekçesiyle dönemin İl Jandarma Komutanı Albay Eşref Hatipoğlu ile Kurmay Albay Tünay Yanardağ hakkında dava açıldı. İzmir Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanan Albay Hatipoğlu beraat ederken, Yanardağ ise vefat ettiği için hakkında düşme kararı verildi.  Hatipoğlu da iki gün önce hayatını kaybetti.

Bölge İstinaf Mahkemesi de bu kararı onadı. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı ise zamanaşımı uyarısında bulunduktan sonra davayla ilgili bozma talebinde bulundu.

Bahtiyar Aydın'ın suikastına ilişkin istihbari bilgiye sahip olmaları gereken dönemin Asayiş Kolordu Komutanı Korgeneral Hasan Kundakçı ile yardımcısı İlker Başbuğ'un tanık sıfatıyla ifadelerinin alınarak olaylarla ilgili bilgi ve görgülerinin sorulması istendi.