HARTUM (AA) - Sudan'ın kuzeyindeki Vadi Halfa kentinde bir altın madeninde meydana gelen göçükte en az 10 işçi hayatını kaybetti.

Sudan resmi haber ajansı SUNA'ya göre, Kuzey eyaleti sınırlarındaki kente 70 kilometre uzaklıkta bulunan Türkmen mevkiinde yer alan Cebel el-Ahmar maden sahasındaki kuyulardan birinde göçük meydana geldi.

Olayda ilk belirlemelere göre, 10 kişi hayatını kaybetti, onlarca madenciyi arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.

Madenlerde ağır teçhizat kullanımının göçüklere neden olduğu ve bazı kuyulardaki yer altı sularının kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığı belirtilen haberde, enkaz altında hala kurtarılmayı bekleyen çok sayıda kişi olduğu kaydedildi.

Yeraltı zenginlikleri ile bilinen Doğu Afrika ülkesi Sudan'da, altının yanı sıra demir, bakır, krom, çinko, mika, gümüş gibi maden rezervleri bulunuyor.

Sudan Merkez Bankası'na göre, ülke, geçen yılın ilk çeyreğinde 720 milyon dolar değerinde yaklaşık 12 ton altın ihraç etti.

Sudan'ın Kızıldeniz, Kuzey, Nil Nehri, Güney Kurdufan ve Batı Kurdufan gibi eyaletlerinde yaklaşık 2 milyon kişi geleneksel madencilik işlerinde çalışıyor.

Güney Sudan'ın 2011'de bağımsızlığını kazanmasının ardından petrol gelirlerinin dörtte üçünü, döviz kaynaklarının da yüzde 80'ine yakınını kaybeden Sudan'da, altın ana döviz kaynağı olarak önemli bir yer tutuyor.