Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez teşkilatı ile 56 il müdürlüğünün elektrik alım işinin TFF Başkanı Nihat Özdemir'in şirketine verildiği ortaya çıktı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) Başkanı da olan Nihat Özdemir’in yönetim kurulu başkanı olduğu Limak, Gençlik ve Spor Bakanlığı merkez teşkilatı ile 56 il müdürlüğünün elektrik alımı işini de yapıyor. 64 müdürlük için düzenlenen ihalenin Özdemir başkan olduktan sonra yapılması ise dikkatleri çekti. CHP Milletvekili Mustafa Adıgüzel, Gençlik ve Spor Bakanı Muharrem Kasapoğlu tarafından yanıtlanması istemiyle verdiği soru önergesinde, bakanlık bünyesindeki tüm bina, tesis, öğrenci yurtları, il spor müdürlükleri ve buralara bağlı tüm binalarda elektrik hizmetinin Limak firmasından alımı için anlaşma yapıldığı iddialarını hatırlattı.

"56 GENÇLİK VE SPOR İL MÜDÜRLÜĞÜ..."

Bu iddiaların doğru olup olmadığı, Limak ile sözleşme yapılıp yapılmadığı, ihaleye çıkılıp çıkılmadığı hakkında bilgi isteyen Adıgüzel, “Eğer anlaşma söz konusu ise TFF Başkanı’nın sahibi olduğu bir firmanın bakanlığınızdan iş alması ve bu yolla bu firmaya ödeme yapılmasını etik buluyor musunuz?” diye sordu. Cumhuriyet'ten Mustafa Çakır'ın haberine göre, Kasapoğlu yanıtında, bakanlığın merkez teşkilatı ile 64 gençlik ve spor il müdürlüğünün elektrik alımı işinin Kamu İhale Yasası kapsamında açık ihale usulü ile ihale edildiğini bildirdi. Kasapoğlu, “Bakanlığımız merkez teşkilatı ve 56 gençlik ve spor il müdürlüğünün elektrik alımı işini Limak Uludağ Perakende Satış AŞ ve 8 gençlik ve spor il müdürlüğünün elektrik alımı işini ise Dicle Elektrik Perakende Satış AŞ kazanmış olup ilgili firmalarla 4735 sayılı Kamu İhale Sözleşmeleri Kanunu uyarınca sözleşme imzalanmıştır” ifadelerini kullandı.

"SÜRESİ BİTEN YERLERİ DE BU FİRMA ALMAYA DEVAM EDİYOR"

Adıgüzel, ihalenin Özdemir’in TFF Başkanı olmasının ardından gerçekleştiğini söyledi. Bu yanıtla bakanlığın Limak’tan alım yapıldığını doğruladığını belirten Adıgüzel, “Şu anda da bakanlıkta süresi biten yerleri bu firma almaya devam ediyor” iddiasında bulundu.