İçişleri Bakanı Soylu'nun Mersin Mezitli’deki eylemin sorumlusu olarak gündeme getirdiği PKK'nin silahlı kolu HPG'ye mensup Dilşah Ercan konuştu.

Demokratik bir mücadele yürütme olanağı bırakmadığı için dağa çıktığını söyleyen Ercan; "Görevimin başındayım" dedi.

Mersin’in Mezitli ilçesine bağlı Deniz Mahallesi'ndeki Tece Polisevi'ne 26 Eylül’de gerçekleştirilen bombalı ve silahlı eylemde bir polis yaşamını yitirmesi, çok sayıda polisin yaralanması ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, eylemi HPG’li Dilşah Ercan’ın (Zozan Tolan) gerçekleştiğini ileri sürdü. Açıklama sonrası ailenin ikamet ettiği Mersin’deki evlerine yönelik yapılan baskında, Ercan’ın babası, annesi, 3 ağabeyi, 3 ablası ve eşlerinin de aralarında olduğu 22 kişi gözaltına alındı. Günlerce gözaltına tutulan Dilşah Ercan’ın ailesiyle birlikte 12 kişi, savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. 

HPG’nin eylemi yapanların isimlerini açıklamasının ardından İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, bu kez “Teşhisi taksici yaptı” diyerek kendini savunmaya çalıştı. Soylu, önceki gün de eylemin “Amerika merkezli” olduğunu ileri sürerek, HPG’lilerin Kuzey ve Doğu Suriye’nin Minbic kentinden paraşüt ile Tarsus’a geldiğini öne sürdü. 

Eylemin yankıları sürerken, Fırat Haber Ajansı (ANF) HPG’li Dilşah Ercan'la konuştu. Ercan, şunları söyledi: “Ben gazetecilik çalışmaları yaparken yakalandım. Bu, doğrudur. Fakat AKP-MHP faşist rejiminin uygulamaları halka gerçekleri anlatma ve bunun yasal-demokratik bir mücadelesini yürütme olanaklarını ortadan kaldırmıştır. Bu gerçek temelinde birçok Kürdistanlı genç bu faşist rejimle hesaplaşmak için dağa çıkmakta. Ben de onlardan birisiyim.’’

HPG’nin gerekli açıklamayı yaptığını belirten Ercan, “Ben görevimin başındayım.” dedi.  (Mezopotamya Ajansı)