Gazeteci Metin Cihan tarafından Türkiye Gençlik Vakfı'na (TÜGVA) ait belgelerin yayımlanmasıyla, vakfın devlet içinde kadrolaştığına ilişkin gerçekler de ortaya çıkmıştı. AKP'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın oğlu Bilal Erdoğan'ın kurucuları arasında yer aldığı vakfa ait ortaya çıkan son belgelerde, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun ismi de yer aldı.

Son sızan belgelerde, 10 Nisan 2020 tarihinde 31 ilde ilan edilen sokağa çıkma yasağının halka geç duyurulması ile marketlerde yaşanan izdihamın ardından istifasını açıklayan Süleyman Soylu hakkındaki yazışmalar ortaya çıktı.

'BELKİ REİS GÖREVDEN ALACAKTI, TİLKİLİK YAPTI'

Medyascope'tan Aytuğ Özçolak’ın haberine göre, 'Eskimez Tügvalılar' grubunda geçen konuşmalarda istifaya ilişkin TÜGVA üyesi bir kişinin, "Bakanımıza yakışmadı" diye yazdığı, başka bir TÜGVA üyesinin ise "Soylu, Demirel’in tedrisatından geçmiş bir siyasetçi. Sokağa çıkma yasağından doğan olumsuz algıyı sosyal medya üzerinden istifasını açıklayıp kurnazlıkla lehine çevirdi. Belki Reis görevden alacaktı, sokağa çıkma yasağından ötürü ve esamesi kalmayacaktı ancak Demirel’in öğrencisi tilkilik yaptı" yorumunda bulunduğu görülüyor.