İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kendisiyle Cumhurbaşkanı Erdoğan arasındaki "gerginlik" iddialarına sosyal medya üzerinden yanıt verdi.

"Bel rahatsızlığı" iddiası nedeniyle bir süre çalışmalara ara vereceği  konuşulan ve ortaya çıkan haberler sonrasında bir açıklama yapan Soylu, "Biz davamızın neferleriyiz" açıklaması yaptı.

Söz konusu gerilim iddiasına ilişkin Odatv'de bugün yer bulan habere göre ise İçişleri Bakanlığı'na bağlı AFAD'ın başına AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yardımcısı Fuat Oktay'ın oturması ve işleri devralmasının Bakan Soylu'yu oldukça rahatsız ettiği öne sürülmüş ve Bakan Soylu'nun, "Ben herhangi bir bakan değilim, benimle görüşmesi lazım" dediği söylenmişti.

Bakan Soylu, sürece ilişkin şunları söyledi:

“Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan davamızın lideridir. Ayasofya’yı bizimle tekrar buluşturan liderimizdir. Davamız büyüktür ve bizden sonraki nesillerin omzundadır. Ne kadar kesif mücadelelerin içerisinden geçsek de bedenimiz ne kadar yorgun olsa da ben değil biz demenin zamanıdır

Büyük bir davayı şahsileştirmek, milletvekili olmak ya da olmamak, nereden olmak ya da olmamak tartışmasının içerisine girmek, yüzyılın seçiminde hele de asrın felaketinde, davaya sahip olmamak, onu anlamamak demektir…

Biz, davamızın neferleriyiz. Geleceğin Güçlü Türkiyesi, davamızın omuzlarında yükselecektir.”