İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, ölüm orucunda hayatını kaybeden Avukat Ebru Timtik'in fotoğrafını baro binasına asan İstanbul Barosu'na tepki gösterdi. Soylu, Timtik'e, "Terör örgütü mensubu" dedi.

Adil yargılanma talebiyle girdiği ölüm orucunda hayatını kaybeden Ebru Timtik'in fotoğrafını asan İstanbul Barosu, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından hedef gösterildi.

SUÇ DUYURUSUNDA BULUNACAK

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, adil yargılanma talebi ile ölüm orucuna başlayan ve hayatını kaybeden Avukat Ebru Timtik'e 'terör örgütü mensubu' dedi. Timtik'in hayatını kaybetmesinin ardın İstanbul Barosu önünde yapılan anmada, baro binasına Timtik'in cübbeli bir fotoğrafı asılmıştı. Açıklama yapan Soylu, "Bugün bir terör örgütü mensubunun fotoğrafını İstanbul Barosuna asanları şiddetle kınıyorum. İstanbul Barosuna da yazıklar olsun, İstanbul Barosunun yöneticilerine de yazıklar olsun. Şahsım adına da onlarla ilgili suç duyurusunda bulunacağım. Emniyet mensubu arkadaşlarımız derhal o fotoğrafı oradan kaldırdılar ama bu milletin vicdanı ile oynamasınlar artık" ifadelerini kullandı.