İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, İzmir programı kapsamında TCDD Alsancak Sanat Galerisi'nde düzenlenen "İlk Oyum AK Parti'ye, İlk Oyum Erdoğan'a" programında yaptığı konuşmada, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının elde ettiği zaferin ardından kurulan Türkiye Cumhuriyeti'ni işgal edemeyenlerin, Türkiye'nin kalkınma mücadelesini engellemeye çalıştığını söyledi.

Altılı Masa'nın 'Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olması mümkün değil' açıklamasından sonra Soylu, 28 Şubat göndermesi yaparak, "Erdoğan için muhtar bile olamaz dendi, bunlarla onlar arasında fark var mı?" dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Altılı Masa'nın 11'inci toplantısından sonra yapılan açıklamada "Erdoğan'ın cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yeniden aday olması mümkün değil" açıklamasının ardından açıklama yaptı. 28 Şubat dönemine gönderme yapan Soylu, "Dün Altılı Masa ne dedi? 'Tayyip Erdoğan bir daha aday olamaz' dedi. Bunlarla onlar arasında fark var mı?" diyerek," Kaç yıl geçti. Ataları ne diyorsa, bebeleri de aynı şeyi söylüyor. Günün sonunda ataları nasıl mağlup olmuşsa, bebeleri de aynı şekilde mağlup olacaktır" ifadelerini kullandı.

Soylu, şöyle konuştu:

ATALARI NASIL MAĞLUP OLMUŞSA, BEBELERİ DE AYNI ŞEKİLDE MAĞLUP OLACAKTIR

"Tayyip Erdoğan için ne dediler? 'Muhtar bile olamaz.' Tarih hiç değişiyor mu? Değişmiyor. 'Erdoğan'ın sonu.' diyor, 'Siyasi hayatı bitti.' Tayyip'in bitişi. Ne zaman biliyor musunuz? 28 Şubat sürecinde kendisine siyasi yasak konulduğunda. Ne için? Bir şiir okumuş. Dün altılı masa ne dedi? 'Tayyip Erdoğan bir daha aday olamaz.' dedi. Bunlarla onlar arasında fark var mı? Kaç yıl geçti. Ataları ne diyorsa, bebeleri de aynı şeyi söylüyor. Günün sonunda ataları nasıl mağlup olmuşsa, bebeleri de aynı şekilde mağlup olacaktır."

Türkiye'nin Batıyla makası kapattığı için Türkiye'deki adamlarının çıldırdığını savunan Soylu, Altılı Masa liderlerinin hükümete yönelik eleştirilerini sıralayarak 'Batının adamları' olduklarını iddia ederek şöyle dedi:

"Türkiye içerisindeki adamları çıldırıyorlar. Diyorlar ki 'Bunlar cari açığı kapatmak için uyuşturucu ticareti yapıyorlar.' Orduya, askerimize, silahlı kuvvetlerimize hakaret ediyorlar. Çıldırıyorlar, 'İHA ve SİHA'ları üretmeyin.' diyorlar. Çünkü dünyadaki birçok ülke İHA ve SİHA'ları almak için Türkiye'ye geliyor. İki şey yapmamız lazım. Birisi çok çalışmak, bizden öncekilerden ve bizden sonrakilerden çok çalışacağız. Örnek gösterilen bir çalışmayı ortaya koyacağız. Bizden öncekilerden daha fazla birlik ve beraberlik içinde olacağız. Siz Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olduğu dönemde yetişen gençlersiniz. Tayyip Erdoğan'ın önünde dünya duramıyor. Sizin önünüzde hiç duramayacaktır."

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu başta olmak üzere muhalefet kanadından iktidarın uyuşturucu ticaretiyle ilişkili olduğu iddia edilmiş, son olarak DEVA Partisi lideri Ali Babacan İHA ve SİHA üretimine dair açıklamalar yapmıştı. Babacan, katıldığı bir podcast yayınında Baykar Teknoloji'nin ürettiği Baykar Teknoloji hakkında konuşmuş ve İHA ve SİHA'ların başarılı olduğunu ancak Baykar şirketine devlet tarafından milyon dolarlar aktarıldığını, paraların başka şirketlere verilmediğini söylemişti.

Dünkü Altılı Masa toplantısının ardında yapılan yazılı açıklamada ise, "TBMM yenileme kararı almadığı müddetçe, Sayın Erdogan'ın 14 Mayıs'ta yapılacak olan seçimlerde bir kez daha aday olması mümkün değildir" denilmişti.